Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, 21:59

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του με 12-10 επί της Βουλιαγμένης, στον ελληνικό «εμφύλιο» του 4ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάσης, ο οποίος διεξάγεται στην Οστια της Ιταλίας.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, που είχαν ως κορυφαία με πέντε γκολ την Καναδή Κίρα Κρίστμας, θα διεκδικήσουν πλέον την πρωτιά αύριο (11/12, 12:30), απέναντι στην οικοδέσποινα Ρόμα, ενώ ο ΝΟΒ αποκλείστηκε, ανεξάρτητα από το αυριανό (11/12, 10:30) αποτέλεσμα με την ολλανδική Ντε Τσάαν, και θα συνεχίσει στο Euro Cup.

Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 3-3, με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν 0/2 πέναλτι και τη Βουλιαγμένη 2/2.

Όμως, η πολύ γρήγορη αποβολή της Ριτζ με τρεις ποινές, τρία λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, επηρέασε τον ΝΟΒ, που έτσι κι αλλιώς δεν είχε λύσεις εξαιτίας των απουσιών του (αν και σήμερα η Κική Λιόση είχε στη διάθεσή της την Αθηνά Γιαννοπούλου, που μάλιστα πέτυχε τέσσερα γκολ).

Με ένα σερί 4-0 ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 7-3, αλλά η Βουλιαγμένη με κορυφαία την Έλενα Ελληνιάδη επέστρεψε και μείωσε σε 8-6 και 10-9, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Δεν μπόρεσε όμως να φτάσει στην ισοφάριση και το γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου, 2΄24΄΄ πριν τη λήξη, «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη-πρόκριση της πειραϊκής ομάδας.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Βουλιαγμένη): 3-3, 0-4, 5-3, 2-2

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 4, Γιαννοπούλου 4, Ριτζ 2, Μαρκατσέλη, Κρασσά, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Σακάλογλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργ. Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Σάντα, Κρίστμας 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Πήρε τον «εμφύλιο» η Γλυφάδα και παίζει «τελικό» πρόκρισης με την Ουίπεστ

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Τίνα Κοντογιάννη, που πέτυχε πέντε γκολ, η Γλυφάδα αναδείχθηκε νικήτρια στο ελληνικό ντέρμπι του 3ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάσης του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Η ομάδα του Ορέστη Σαλάχα νίκησε 12-9 τον Εθνικό στη Βουδαπέστη και πλέον θα παίξει «τελικό» για την πρόκριση στους «8» αύριο (11/12, 13:45), απέναντι στην οικοδέσποινα Ουίπεστ, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα να ευνοείται σε περίπτωση ισοπαλίας, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις Μαγυάρες.

Στον αντίποδα, η πειραϊκή ομάδα αποκλείστηκε, ό,τι κι αν κάνει αύριο (11/12, 12:00) απέναντι στην ισπανική Μεντιτεράνι, και θα συνεχίσει στο Euro Cup, όπου θα προσπαθήσει να υπεραπιστεί τον τίτλο του κυπελλούχου Ευρώπης.

Η Γλυφάδα πήρε τον έλεγχο του ματς χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 (με τρία διαδοχικά γκολ της Κοντογιάννη), με το οποίο προηγήθηκε 7-2 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Εθνικός αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο και ισοφάρισε 7-7 στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά ο ΑΝΟΓ, παρά την απώλεια της Ιλσε Κούλχαας (αποβλήθηκε με τρεις ποινές) ξαναπήρε προβάδισμα με 9-7. Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Γλυφάδα αύξησε την υπέρ της διαφορά στα τέσσερα γκολ (12-8) και «καθάρισε» τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό): 2-3, 3-4, 3-2, 1-3

Οι συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σωτηρέλη, Κλαψιανού, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή 3, Κατσιμπρή, Χατζηκυριακάκη, Αλκ. Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Ιόλη Μπενέκου, Αντριους 2, Μπεκρή

ΓΛΥΦΑΔΑ: Καρύτσα, Παν. Νίνου, Μουστακαρία, Γουλβς 1, Γρηγοροπούλου 1, Ειρ. Νίνου 1, Αντωνιάδη, Κανελλοπούλου, Κούλχαας 2, Φουντωτού 2, Κατσώνη, Κοντογιάννη 5, Τσιάρα

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕύα Καϊλή: Αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητές της στο Ευρωκοινοβούλιο
Επόμενο άρθροΙσόπαλοι οι πρωτοπόροι Αγία Αννα και Μαγνησιακός στην Α’ ΕΠΣΘ-Αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου σε Α’ και Β’ ΕΠΣΘ