Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, 08:52

Του Θοδωρή Δεσποίνη

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (!) του Σαββάτου ο Πήγασος Πολίχνης σόκαρε τον κόσμο τού βόλεϊ κερδίζοντας με 3-2 σετ τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Οι νεοφώτιστοι στην volleyleague επικράτησαν στο τάι μπρέικ με 17-15 σε ένα δραματικό ματς γεμάτο ένταση. Η μεγάλη νίκη του Πήγασου δεν αποτελεί φωτοβολίδα αλλά είναι το επιστέγασμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται σε αυτή την αθλητική κυψέλη της δυτικής Θεσσαλονίκης. Στο zougla.gr μίλησε για το έπος του Πήγασου ο προπονητής της ομάδας Ηρακλής Θεοδώρου.

-Στις πρώτες δηλώσεις σου έκανες λόγο για μια νίκη έπος…

«Εμείς είχαμε κάποιες άσχημες εμφανίσεις ιδιαίτερα στο λιγκ καπ στο πρώτο ματς με τον Μίλωνα. Από την άλλη ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στα τελευταία ματς έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και μάλιστα με ανατροπή. Έρχεται λοιπόν στην Πολίχνη, τον πρεσάρουμε και παίρνουμε το ματς. Έπειτα από αυτό γιατί να μην μιλήσω για έπος;»

-Βρεθήκατε πίσω με 1-2 σετ. Εκεί πώς το γυρίζει μια ομάδα το ματς;

«Σίγουρα είχαμε ένα σαφές αγωνιστικό πλάνο αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Σε αυτό το σημείο του αγώνα μίλησε η ψυχή! Η ομάδα αντέδρασε σωστά γιατί έχουμε διαλέξει να βασιστούμε σε έμπειρους παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν».

-Είδα ότι και ο ξένος σας είναι πολύ δεμένος με την ομάδα…

«Ο Μπαρέτο από την Βενεζουέλα είναι καλός παίκτης και τον διαλέξαμε προσεκτικά. Ο παίκτης έπαιζε στην Κύπρο. Μίλησα με τον προπονητή του εκεί και σκέφτηκα ότι ταιριάζει στην ομάδα».

-Από την τηλεόραση κατάλαβα ότι στον αγώνα υπήρχε μεγάλη ένταση…

«Υπήρξε μια κάποια ένταση εκατέρωθεν. Έτσι είναι οι αγώνες ντέρμπι γιατί ντέρμπι ήταν ο αγώνας. Εμείς από την πλευρά μας δεν προκαλέσαμε. Το ματς για εμάς ήταν το πρώτο εντός έδρας με μεγάλη ομάδα και το είδαμε σαν γιορτή. Αυτό το τόνισα και στους παίκτες μου λίγο πριν την έναρξη. Τους είπα ότι πρέπει να χαρούμε το παιχνίδι».

-Μετά την λήξη δήλωσες ότι ο αγώνας άρχισε Σάββατο και τελείωσε Κυριακή. Ήταν αυτό παράπονο για την ώρα έναρξης;

«Μια χαρά ήταν η ώρα. Ξέρεις, στο παρελθόν μάς έχουν βάλει να παίζουμε και Παρασκευή. Το Σάββατο μετά τον αγώνα του Μουντιάλ ο κόσμος είχε την ευκαιρία να αλλάξει κανάλι, να δει και το τάι μπρέικ, οπότε μια χαρά έκατσε (γέλια)».

-Ήταν πολύ όμορφη η εικόνα της κερκίδας με τόσα μικρά παιδιά μαζεμένα…

«Η εικόνα ήταν φανταστική. Τα περισσότερα παιδιά στην κερκίδα ήταν αθλητές των ακαδημιών μας. Είμαστε μια περιοχή και ένας σύλλογος που καλλιεργούμε το άθλημα. Οι ακαδημίες μας είναι γεμάτες νέα παιδιά. Έχουμε και αγωνιστικές επιτυχίες. Τα αγόρια σαρώνουν Πανελληνίως τους τίτλους ενώ και τα κορίτσια ανεβαίνουν. Στα τμήματα υποδομών ποιός Ολυμπιακός και ποιός Παναθηναϊκός μπροστά στον Πήγασο! Σκοπός μας είναι να φέρνουμε παιδιά κοντά στο άθλημα και νίκες σαν αυτή επί του Παναθηναϊκού πιστεύω ότι δίνουν όραμα σε αυτά τα παιδιά».

-Η νίκη αυτή σας αφαιρεί το άγχος της αποφυγής του υποβιβασμού;

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Αν δεις την βαθμολογία θα καταλάβεις ότι δεν έχουμε κάνει κάτι σημαντικό ακόμα. Μπορούμε όμως να αισιοδοξούμε γιατί η νίκη επί του Παναθηναϊκού μάς δείχνει ότι είμαστε ικανοί να χτυπήσουμε παιχνίδια».

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο12 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ουδετερότητας
Επόμενο άρθροΚολωνός: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 5χρονου που πέθανε από τη φωτιά στο διαμέρισμά τους