Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, 19:16

Αυξάνονται οι μετοχές του Κάρλο Αντσελότι για τον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ιδίως η ιστοσελίδα Uol, που υπογραμμίζει πώς ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Τίτε, μετά τον αποκλεισμό της Σελεσάο στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τις αναφορές από τη «χώρα της σάμπας», η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF) θα ήθελε να αναθέσει την ομάδα σε έναν προπονητή «βαρέων βαρών», όπως ο Αντσελότι, ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2026.

Ήδη τον Οκτώβριο, πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ, οι απεσταλμένοι της CBF είχαν μιλήσει με τον διάσημο Ιταλό, δεδομένου ότι ο Τίτε είχε ήδη αναγγείλει την παραίτησή του, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα είχε η ομάδα στη χώρα του Κόλπου.

Ο «ντον Κάρλο» είχε δείξει τότε ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο και είχε προτείνει να προχωρήσουν οι συνομιλίες, θέτοντας ωστόσο ως όρο να εγκατασταθεί στη Βραζιλία μόνο μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν στην Ισπανία, τον Ιούνιο του 2023.

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει ωστόσο να είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί τη λύση του συμβολαίου του με τη «Βασίλισσα», το οποίο θα λήξει το 2024. Ο πρόεδρος της CBF, Εντνάλντο Ροντρίγκες, έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή του να αναθέσει τους «Βερντεόρο» σε ξένο προπονητή.

Ένα άλλο όνομα που ακούστηκε για τον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας είναι κι εκείνο του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος ωστόσο δεν πρόκειται να το δεχθεί.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, γίνεται λόγος και για τους Λουίς Ενρίκε, Μουρίνιο και Άμπελ Φερέιρα, τον Πορτογάλο πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ και νυν της βραζιλιάνικης Παλμέιρας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, 19:17

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαρούσι: Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία στη 17χρονη
Επόμενο άρθροΠρεσβεία Ουκρανίας: Δύο μάτια ζώου είχε ο «ματωμένος φάκελος»