Τους τουρκικούς πυραύλους «Ταϊφούν» επιστράτευσε για μία ακόμα φορά στη ρητορική του προκειμένου να απειλήσει την Ελλάδα και να στείλει μηνύματα στην Ουάσιγκτον μέσω της Αθήνας, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συγκέντρωση νεολαίας στη Σαμψούντα ο Ερντογάν φρόντισε να ανεβάσει ακόμα μια φορά τους τόνους, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένος να επιμείνει στο πολεμικό κλίμα, ενόψει εκλογών και όχι μόνο. Σύμφωνα με τη «Millyet» ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο, λέγοντας ότι «τρομάζει την Αθήνα» και προειδοποίησε πως η Αγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας.

Οταν λες «Tayfun», ο Ελληνας φοβάται

«Τώρα αρχίσαμε να κατασκευάζουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Ελληνα. Οταν λες «Tayfun», ο Ελληνας φοβάται» ανέφερε ο Ερντογάν και υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει» τονίζοντας πως αν η Αθήνα προσπαθήσει να αγοράσει κάτι από τις ΗΠΑ και να το εγκαταστήσει στα νησιά η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής, αλλά θα πρέπει να κάνει κάτι.

Η Αγκυρα προσπαθεί να προχωρήσει το αίτημά της για την αναβάθμιση και την αγορά νέων F-16, ενώ θέλει τον ρόλο μίας περιφερειακής δύναμης στην περιοχή.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Ουάσιγκτον που αναγνωρίζουν πίσω από τις απειλές στην Αθήνα μηνύματα Ερντογάν στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον στέλνει τα δικά της σαφή μηνύματα στην Αγκυρα σε σχέση με την ένταση που προκαλεί και στα ελληνοτουρκικά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤράπεζες: Αθόρυβες αυξήσεις στα επιτόκια καταθέσεων
Επόμενο άρθροΤο ευρωπαϊκό οικοδόμημα διευκολύνει την ενδημική διαφθορά