Ευρεία συνάντηση της επιτροπής κατοίκων του Σχιστού Κορυδαλλού, με τον Δήμαρχο, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, βουλευτές της Β’ Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα « Η καθημερινότητα και η παραβατικότητα από μέρος του πληθυσμού των Ρομά, στο Σχιστό Κορυδαλλού».

Η συνάντηση ήταν μία επιτυχής πρωτοβουλία του εκπροσώπου της επιτροπής κατοίκων κ. Νικήτα Ψυχάλη, και διοργανώθηκε από την εταιρεία Level Communications, τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Τάκης Μαυρέας.

Στη συνεδρίαση – συνάντηση, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ματθαίος Γιαννούλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Στέφανος Χρήστου, Βουλευτές Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας: κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά της Ν.Δ. , κ. Μιχάλης Λιβανός, ο υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΚΙΝΑΛ: κ. Δημήτρης Διαμαντίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους, να εκφράσουν, να περιγράψουν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν, τονίζοντας πως  μια μικρή ομάδα των Ρομά, είναι αυτή που δημιουργεί το μεγάλο πρόβλημα.
Αυτή η μικρή ομάδα λειτούργησε και λειτουργεί με παραβατικό τρόπο καταπατώντας περιουσίες με τίτλο ιδιοκτησίας, κάνοντας ρευματοκλοπές, ενώ αρκετές φορές προέβησαν σε ληστείες, απειλές και εκφοβισμούς, περιστατικά τα οποία έχουν καταγραφεί απο την Αστυνομία.
Αναγνώρισαν τη στήριξη και τη βοήθεια  της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αστυνομίας ζητώντας παράλληλα τη λήψη ενισχυτικών μέτρων και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων  φορέων για την εξάλειψη αυτών των παραβατικών συμπεριφορών.

Ο κ. Νικήτας Ψυχάλης ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους, για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, ενώ διευκρίνησε πως είναι η αρχή ενός κύκλου συναντήσεων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο σχέδιο δράσης, μια υλοποίηση προγραμμάτων ώστε σταδιακά να επέλθει μια ισορροπία και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χουρσαλάς, μεταξύ άλλων τόνισε πως ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα στους δημότες.
Αναφέρθηκε στη σημαντική και εξαιρετική συμβολή της Αστυνομίας, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο της.
Πρότεινε επίσης τη δωρεά ενός οικοπέδου στην Ελληνική Αστυνομία με απώτερο σκοπό την ανέγερση και λειτουργία δεύτερου αστυνομικού τμήματος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ματθαίος Γιαννούλης, δήλωσε πως:
« η Αστυνομία έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη για αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνόμευση, τη δίκυκλη αστυνόμευση, όπου με σαφή κατεύθυνση από το Αρχηγείο να διέρχονται από κάθε γειτονιά, έτσι ώστε να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής.
Αυτό όσον αφορά στη προληπτική δράση της αστυνομίας, οι εμφανείς ένστολες δίκυκλες ομάδες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και λειτουργούν αποτρεπτικά.

Σχετικά με την παραβατικότητα κάποιων κοινωνικά ευάλωτων ομάδων τόνισε πως δεν είναι αμιγώς αστυνομικό θέμα.
Χρειάζεται μια διαλειτουργικότητα υπουργείων, θεσμικών παραγόντων και υπηρεσιών.
Με αυτό το τρόπο, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας των υπουργείων θα μπορέσουν να δοθούν θετικές και άμεσες κατευθύνσεις στην έξοδο αυτών των ατόμων από την παραβατικότητα».

Περεμβάσεις επι του θέματος έκαναν:
Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Στέφανος Χρήστου, ο Περιφερειακός σύμβουλος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ενα φιλικό και ενωτικό κλίμα καταλήγοντας στο κοινό συμπέρασμα πως όταν υπάρχει συνεργασία και γόνιμος διάλογος μπορούν να επιλυθούν όλα τα προβλήματα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα ακολουθήσει ύφεση της οικονομίας
Επόμενο άρθροΤουρκία: Απάντηση-χαστούκι στον Ερντογάν από τους Ρομά της Θράκης