Υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη στο Βόλο, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Σε συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και δήλωσε βέβαιος ότι, παρά την κρίση, η ΝΔ θα ξανακερδίσει τις εκλογές για να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο. Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι, είναι παράλογη και μικρόψυχη η δήλωση Ανδρουλάκη περί δούρειου Ίππου της ΝΔ, αναφερόμενος στην Εύα Καϊλή, αποδίδοντας πανικό στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ ΑΛ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι, θα συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Β. Σποράδων και το 2023, ενώ φάνηκε θετικός στο ενδεχόμενο σύνδεσης του Βόλου με τη Χίο και τη Μυτιλήνη, αλλά και στην διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον ακτοπλοϊκής εταιρείας και εφόσον το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια. Για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των Β. Σποράδων παραδέχτηκε πως έχει καθυστερήσει η καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου, είναι όμως θέμα ημερών, όπως είπε, ν’ αρχίσει η καταβολή του.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, που συμμετείχε στο κλιμάκιο, επισκέφθηκε το Ειρηνοδικείο Αλμυρού, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και τα Δικαστήρια Βόλου, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου και των δικαστικών υπαλλήλων. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κώτσηρας τόνισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κατάργηση Δικαστηρίων και υπηρεσιών.

Σχετικά με την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου ο κ. Κώτσηρας είπε ότι, υπάρχει διαγωνισμός ΣΔΙΤ που έχει δημοσιευτεί και το θέμα προχωράει παρά τις αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Η Γεν. Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Σδούκου, επίσης μέλος του κλιμακίου, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και είπε ότι, ο πρόεδρος των Αρτοποιών Μαγνησίας κ. Τσουράπας της έδειξε λογαριασμούς ρεύματος αρτοποιείων, που είναι πολύ αυξημένοι. Η κ. Σδούκου επισήμανε πως, δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι, η Κυβέρνηση να συνεχίσει την στήριξη το χειμώνα, κάθε μήνα με την επιδότηση των λογαριασμών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Υπογράμμισε όμως πως θα πρέπει και η ΕΕ να δείξει αντανακλαστικά, καθώς το ενεργειακό δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΒουλή: Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Ζαχαριάδη με αφορμή την καταδίκη Ιμάμογλου
Επόμενο άρθροTραγωδία στην Εύβοια – Νεκρός γιατρός σε τροχαίο με σκύλο