Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από την έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την ιταλίδα ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι η επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, που απειλεί ευθέως την Ελλάδα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη διεύρυνση της συνεργασίας και του συντονισμού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, όπως τα θέματα της ενέργειας και της οικονομικής διακυβέρνησης.

Μίλησαν ακόμα για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, ωστόσο λόγω ασθένειας της Μελόνι, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Αθανάσιος Ράντος «δικαιώνει» την UEFA για την ευρωπαϊκή Super League
Επόμενο άρθροΠροϋπολογισμός: Υπέρβαση 502 εκατ. για τα φορολoγικά έσοδα 11μηνου