Την πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απαντώντας σε ερώτηση για το Qatargate, τονίζοντας ότι «η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς».

«Η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και αυτό είναι οδυνηρό, γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Yves Herman), ερωτηθείσα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι έγκλημα»

«Η διαφθορά είναι έγκλημα και πρέπει να διωχθεί και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές που έχουν την ευθύνη και την εξουσία ν’ ασχοληθούν μ’ αυτόν τον φάκελο», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δείτε ακόμα – Qatargate: Το έγγραφο ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή

Θύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα που δείχνει την πορεία που θα ακολουθηθεί από εδώ και μπρος.

«Προσβλέπω σε πολύ στενή συνεργασία με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα σημεία που αφορούν τα δύο θεσμικά μας όργανα, για παράδειγμα την έκκληση για ένα όργανο δεοντολογίας που θα αφορά επίσης το Συμβούλιο και άλλους θεσμούς της ΕΕ.

Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ από την πλευρά του τόνισε ότι όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στο ρόλο της δικαιοσύνης και την πλήρη στήριξή τους στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για ΑΕΙ και επιστημονική παρουσία τους στη χώρα
Επόμενο άρθροΣτηρίζει τον ΕΣΑΚΕ και γεμίζει ενέργεια το ALL STAR GAME ως χάλκινος χορηγός!