Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου τον προϋπολογισμό του 2023, ύψους 128 εκ. €, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τις μειοψηφίες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική πολιτική είσπραξης εσόδων και ότι ο προ’υ’πολογισμός δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος σχολίασε για την απόφαση της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» να αποσύρει τα μέλη της από τις Επιτροπές του Δήμου δηλώνοντας πως η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία και στις επιτροπές και στο δημοτικό συμβούλιο και θα συνεχίσει το έργο της, στα πλαίσια της νομιμότητας, προς όφελος των πολιτών.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί γα τον Βόλο» Ι. Αποστολάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική πολιτική είσπραξης των εσόδων και αναφέρθηκε στα βεβαιωθέντα έσοδα παρελθόντων ετών. Σχετικά με τα ποσοστά φτώχειας στον Δήμο δήλωσε ότι οι δαπάνες θα έπρεπε να βρίσκονται προς άλλη κατεύθυνση.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι ο προϋπολογισμός δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Η διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Β. Παπαδανιήλ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 128 εκ. ευρώ και πρόσθεσε ότι για τα βεβαιωμένα έσοδα έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την είσπραξή τους. Σύμφωνα με την ίδια, στο 4ο τρίμηνο του 2022 δεν έχει ληφθεί κανένα δάνειο από το Δήμο.

 

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό και είπε ότι αγγίζει τις πραγματικές σημερινές ανάγκες της κάθε υπηρεσίας και του Δήμου και των πολιτών. Αναφορικά με τα τέλη σημείωσε ότι υπάρχουν μειώσεις και βρίσκονται σε ισορροπία χωρίς αδικίες. Ακόμη είπε ότι υπάρχουν σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα και όταν δεν μπορούν να αντληθούν χρηματοδοτήσεις, ο Δήμος στηρίζει με δικούς του πόρους την πόλη και τα έργα.

 

Προηγούμενο άρθροΝέα Σμύρνη: Ανησυχία για το νέο μαφιόζικο χτύπημα – Η διακίνηση ναρκωτικών και η δολοφονία στην Αλβανία
Επόμενο άρθροΠου θα γίνουν δωρεάν rapid tests την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στη Μαγνησία