Ένα ξέσπασμα στη δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό για να πετύχει ο Ολυμπιακός το “4 στα 4”, στον Α΄ όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 16-7 στη Γερμανία του Ανόβερου, πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη τους (μετά από εκείνες στην Τιφλίδα και το Σπλιτ) και συνεχίζουν χωρίς βαθμολογικές απώλειες το δρόμο τους προς το final-8 του Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες στο ξεκίνημα, κυρίως γιατί είχε 0/3 με παίκτη παραπάνω στην πρώτη περίοδο, ενώ ο Γιάννης Φουντούλης χρεώθηκε πολύ νωρίς με δύο ποινές.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας βελτίωσαν την απόδοσή τους σε άμυνα και επίθεση και “έτρεξαν” ένα σερί 4-0, με γκολ των Μουρίκη, Φιλίποβιτς, Βάμος και Γενηδουνιά, για να ξεφύγουν 7-3 στο ημίχρονο.

Από εκεί κι έπειτα δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής για τους Γερμανούς, παρά τη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε ο τερματοφύλακάς τους, Κέβιν Γκετς.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι άμυνες χαλάρωσαν και η “ψαλίδα” της διαφοράς άνοιξε περισσότερο, με τον νεαρό Τάκη Δήμου μάλιστα να πετυχαίνει δύο γκολ, στην παρθενική του συμμετοχή στο Champions League (πήρε τη θέση του Νίκου Γκίλλα στη 13άδα).

Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι το ντέρμπι κορυφής με την Μπαρτσελονέτα, στις 10 Ιανουαρίου στον Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-5, 1-2, 3-7

Διαιτητές: Μπουτς (Ισπανία), Ντερβιέ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΑΝΟΒΕΡΟ (Κάρστεν Ζεεχάφερ): Γκετς, Τσόρουσιτς, Σίπερ 1, Γκρόσε, Σούτσε 3, Ράντοβιτς 1, Λόζινα, Ρότερμουντ, Κούμπις, Γκάνσεν, Μπένιτς 1, Μπάσιτς 1, Μπένκε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Δήμου 2, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος 2, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη γυναίκα πρύτανης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Επόμενο άρθροΝέα Σμύρνη: Νέα στοιχεία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. – Ο ρόλος του συνεργού που αναζητείται