Μηνύματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς δίνει για μια ακόμη φορά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που ολοκλήρωσε και φέτος με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, σειρά σχετικών δράσεων, ενώ απένειμε και βραβεία στους εκπροσώπους τους.

Μάλιστα, η διοίκηση του Ιδρύματος απένειμε φέτος το Βραβείο «Εθελοντή της χρονιάς» που καθιερώνεται πλέον και ως θεσμός για τα επόμενα χρόνια.

60ο διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Έτσι, φέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε το 60ο διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» όπου μεγάλος αριθμός μελών της κοινότητας του προσήλθε εθελοντικά για να δώσει αίμα.

Παράλληλα με την αιμοδοσία, τα μέλη της φοιτητικής, εθελοντικής και μη κερδοσκοπικής ομάδας «Will you… Marrow me?» πραγματοποίησαν ενημέρωση για τη Δωρεά Μυελού των Οστών και προχώρησαν στην καταγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Πρόσφατα, έγινε και το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ερμής» που στο οποίο διαπιστώθηκε μεγάλη προσέλευση και προσφορά.

Στην ίδια κατεύθυνση και με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων, μέλη της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του πανεπιστημίου με τη συμβολή εθελοντικών ομάδων, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του, ενώ συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τον Ξενώνα Γυναικών «Φοίβη».

Τέλος με στόχο την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών, εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ και των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Αθηναίων, διενέργησε δωρεάν και ανώνυμα διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) για HIV/AIDS, Ηπατίτιδα B, και Σύφιλη, με συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση.

Για όλα αυτά και στο τέλος μιας χρονιάς πλούσιας σε αντίστοιχες δράσεις, η διοίκηση του πανεπιστημίου, σε μια λιτή εκδήλωση, απένειμε πιστοποιητικά συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα στους εθελοντές φοιτητές των δράσεων που οργανώθηκαν υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜεγάλες επιδοτήσεις για να καλυφθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος
Επόμενο άρθροΙωνικός-Παναθηναϊκός 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)