«Τα Καλάβρυτα απέκτησαν ένα σύγχρονο Δημαρχείο, αντάξιο της σημασίας και της σπουδαιότητας του Δήμου και στα σημερινά εγκαίνια είχα την ευκαιρία να σημειώσω ότι ένα Δημαρχείο δεν είναι μόνο ένα κτίριο εργασίας, αλλά και ένα σύμβολο της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων για να προσθέσει:

«Είναι μεγάλη χαρά που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου, που αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη σημασία της συνεργασίας των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης».

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, μας υπενθύμισε ότι το νέο Δημαρχείο είναι «μια σύγχρονη δομή που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου μας, αλλά και μια δομή που ξαναδίνει υπόσταση και λειτουργική μορφή σ’ ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο στο κέντρο των Καλαβρύτων».

Να σημειωθεί δε ότι το εμβληματικό οίκημα του άλλοτε Διοικητηρίου παραχωρήθηκε στον Δήμο Καλαβρύτων το 2005 απ’ την πρώην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ύστερα από αίτημα και συστηματική προσπάθεια της τότε δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου.

Ακολούθησαν η εκπόνηση μελετών για τη διαμόρφωση και ανακαίνιση του χώρου, η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αλλά και η μεσολάβηση της πολυετούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσε καθυστερήσεις και εύλογες διακοπές.

Το έργο επανεντάχθηκε απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή Καλαβρύτων και έτσι ξανάρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής. Οι οποίες ολοκληρώθηκαν ύστερα κι από χρηματοδότηση ύψους 611.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή φωτογραφίας: facebook Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 377 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας, Φανούρης Πατηνιώτης