Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τον απόλυτο τρόμο στη Ρουμανία, μετά το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, με τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους να μετατρέπονται σε εφιάλτη.

«Ακούσαμε ένα μεγάλο μπαμ , άρχισαν να τσαλακώνουν όλα και να πέφτουν πάνω μας», λέει ο Κωνσταντίνος Κουντουριώτης, επιβάτης του λεωφορείου, για την στιγμή του δυστυχήματος.

Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα στο Βουκουρέστι – Η στιγμή που ο οδηγός αλλάζει λωρίδα

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Άλλη επιβάτης του μοιραίου λεωφορείου, η Μαρία Θερσίτη, αναφέρει:

«Νιώθω κάτι βαρύ να πέφτει πάνω μου και να με σφηνώνει στο κάθισμα, στην πλάτη του αυτοκινήτου. Φώναζα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω. Ήρθαν αμέσως από το ΕΚΑΒ, οι πολίτες μάς έδωσαν χαρτομάντηλα να σκουπίσουμε τα αίματα από το κεφάλι».

Είναι οι επιβάτες που έζησαν φρικτές στιγμές στο λεωφορείο του τρόμου. Πήγαν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Βουκουρέστι, όμως το ταξίδι αναψυχής μετατράπηκε σε τραγωδία.

Λίγες ώρες μετά το τροχαίο δυστύχημα, μιλούν σοκαρισμένοι στην κάμερα του MEGA.

«Είχε φωνές, ουρλιαχτά και κλάματα. Ο κύριος από πίσω μας χτύπησε στο κεφάλι και έχανε πολύ αίμα».

Η Χριστίνα Πραβιά, επιβάτης και αυτή, λέει:

«Απορώ πώς βγήκαμε ζωντανοί. Είδαμε το λεωφορείο μετά και απορώ πώς βγήκαμε με γρατζουνιές και καρούμπαλα».

Το GPS τούς έστειλε στην καρμανιόλα;

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, η ξεναγός της εκδρομής είπε στον οδηγό να πάρει άλλο δρόμο, αλλά εκείνος ακολούθησε τις οδηγίες του GPS.

«Το τελευταίο μου βλέμμα ήταν όταν παίρναμε την στροφή για τον φαρδύ δρόμο. Ξαφνικά, σε δευτερόλεπτα βρέθηκα σφηνωμένη, ευτυχώς δε μου είχε κλείσει ο αεραγωγός. Αυτός που σκοτώθηκε ήταν ο μπροστινός μας δύο καθίσματα, εμείς ήμασταν το τελευταίο επικίνδυνο κάθισμα που έπεσε πάνω η μπάρα».

Συγκλονίζει η αδερφή του άτυχου 53χρονου

Ο 53χρονος που έχασε τη ζωή του, εδώ και χρόνια ήθελε να κάνει διακοπές με τη σύζυγό του τα Χριστούγεννα, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Φέτος όμως τα κατάφερε και αποφάσισε να της κάνει έκπληξη. Η αδερφή του μιλώντας στο MEGA, συγκλονίζει.

«Ο αδερφός μου είναι νεκρός στο Βουκουρέστι, η νύφη μου είναι τραυματίας στο Βουκουρέστι, σε νοσοκομείο. Εμείς εδώ τραβάμε έναν Γολγοθά με τα παιδιά του αδερφού μου και τη μητέρα μου. Ποιον πήραν να ενημερώσουν για τον θάνατο του αδερφού μου; Το παιδί του 23 χρονών».

«Παντού αίματα»

Την στιγμή που το λεωφορείο διπλώθηκε στα δύο και έπεσε η μπάρα, οι επιβάτες που κάθονταν στη μέση, εγκλωβίστηκαν.

«Βγάζω το χέρι μου και χτυπάω, από δεξιά με τράβηξαν και με έβγαλαν», σημειώνει η Μαρία Θερσίτη.

«Ήταν πολύ τρομακτικό, παντού αίματα, δεν καταλάβαινες αν ήταν δικά σου τα αίματα ή από κάποιον άλλον».

Οι επιβάτες πάντως κάνουν λόγο για έναν προσεκτικό οδηγό, που δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

«Ο οδηγός πήγαινε αργά, αλλά ήταν πολύ προσεκτικός. Δεν έκανε ούτε μία προσπέραση. Δεν φταίει ο οδηγός μας, φταίνε οι ρουμανικές Αρχές και η κυβέρνηση, θα έπρεπε να το προβλέψουν. Αυτοί το προκάλεσαν».

«Ήταν μόνος του, οδηγούσε από τον Βόλο, δεν υπήρχε κάποιος να τον αλλάξει. Μιλάμε για 1.000 χλμ. και ήταν 18 ώρες στο τιμόνι», λέει άλλος επιβάτης για τον οδηγό.

Εικόνες σοκ

Από κακό χειρισμό, το πούλμαν χτύπησε μια εναέρια μπάρα η οποία έπεσε σαν τεράστιο βαρίδι στην οροφή του και το συνέθλιψε στη μέση.

Εικόνες σοκ

Ρουμάνοι πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό μπαίνουν στο εσωτερικό του τουριστικού λεωφορείου που ξεκίνησε από τον Βόλο και σχεδόν κόπηκε στη μέση στο σοκαριστικό τροχαίο στην καρδιά του Βουκουρεστίου.

Πολλοί από τους 47 Έλληνες εγκλωβίζονται στα καθίσματά τους όταν η οροφή του πούλμαν κατέρρευσε από την πρόσκρουση.

Τα βίντεο από την στιγμή που οι επιβάτες προσπαθούν μόνοι τους να βγουν από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες, κόβουν την ανάσα.

Πανικός στο λεωφορείο του τρόμου

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές των Ελλήνων στο στολισμένο Βουκουρέστι μετατράπηκαν σε τραγωδία.

Οι φωνές από τις εγκλωβισμένες γυναίκες στην καμπίνα των επιβατών, κόβουν την ανάσα. Μια από αυτές έχει καταφέρει να βγάλει το κεφάλι της έξω από το σπασμένο παράθυρο.

Το πρόσωπό της είναι ματωμένο από τις πληγές που της προκάλεσε η φονική σύγκρουση. Εκλιπαρεί για βοήθεια.

Ακριβώς μπροστά της, άλλη επιβάτιδα έχει το αριστερό της χέρι έξω από το διαλυμένο πούλμαν. Δύο θέσεις πίσω της, μια άλλη γυναίκα εγκλωβισμένη αναμεσά στη διαλυμένη οροφή και το κάθισμα.

Ο χρόνος περνά δραματικά αργά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Η UEFA υπερασπίζεται τα ιδανικά και τους αγώνες που βασίζονται στην αθλητική αξία»
Επόμενο άρθροΔημοσκόπηση: Στο 8,1 η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου