Με τίτλο:” Δεν φταίνε αυτοί, τόσοι είναι” η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρεται με ανακοίνωσή της, στις καταγγελίες για υπέρογκους λογαριασμούς νερού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

”Η ανακοίνωση της λαθρόβιας ομάδας με τον τίτλο Δημοτική Κίνηση, για την ΔΕΥΑΜΒ, είναι γεμάτη από ψεύδη και ανακρίβειες. Συγκεκριμένα γράφουν:

“Η ΔΕΥΑΜΒ στα πλαίσια αλλαγής του τρόπου πληρωμής από τους καταναλωτές φρόντισε να τους φορτώσει στο τέλος του χρόνου με υπέρογκους λογαριασμούς. … Στη μετάβαση από τους τέσσερις στους έξι λογαριασμούς,είχαμε τότε αποδείξει τον έμμεσο τρόπο αύξησης της τιμής του νερού …”. Πρώτα πρώτα δεν υπάρχει καμιά μετάβαση από τέσσερις σε έξι λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί κατ΄ έτος ήταν και παραμένουν τέσσερις. Αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν (και το γνώριζαν ) οι κύριοι της Δημοτικής Κίνησης, εφόσον εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Αλλά έχουν επιλέξει να κάνουν πολιτική πετώντας ψεύδη, καθώς άλλη ικανότητα δεν έχουν.

Δεν υπάρχει καμιά αύξηση της τιμής του νερού!

Επίσης δεν υπάρχει υπέρογκος λογαριασμός. Ο τελευταίος λογαριασμός αφορά σε δύο τρίμηνα, εκ των οποίων το τέταρτο του 2022, παράγεται με ευλαβικό σεβασμό στην  αναλογία της αντίστοιχης περυσινής κατανάλωσης, ακριβώς για τον αριθμό των ημερών που περίσσευαν, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Ισχυρίζονται παρακάτω : “Αποφάσισαν ο νέος τρόπος χρεώσεων να ξεκινήσει από 1/1/2023 και για αυτό έκλεισαν άρον άρον στο …περίπου το 2022 χωρίς να καταμετρηθούν οι μετρητές των καταναλωτών. Τόσο δύσκολο ήταν να γίνει καταμέτρηση?…”

Όλη η παράγραφος αυτή είναι απολύτως ψευδής και μάλιστα το γνωρίζουν, αλλά μπροστά στην πλήρη ένδεια θέσεων και πολιτικής, διαχέουν εσκεμμένως ψεύδη. Γνωρίζουν ασφαλώς ότι οι χρεώσεις στο νερό και την αποχέτευση είναι σταθερές από το 2017, ενώ είχαν υποστεί μείωση τόσο το 2015 όσο και το 2016. Με δυο λόγια σήμερα ο πολίτης πληρώνει νερό φτηνότερο από την περίοδο Σκοτινιώτη. Αυτό θέλει να το ξεχνάει η Δημοτική Κίνηση. Σε σχέση με την καταμέτρηση, οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό και πως γίνεται. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι και με την ψήφο του εκπροσώπου τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, η επιχείρηση προχώρησε σε 27 προσλήψεις, ώστε να μετρηθεί το σύνολο των καταναλώσεων που αφορούν σε 82.000 υδρόμετρα εντός του Ιανουαρίου. Δεν είχαν ενημερωθεί; Δεν διαβάζουν εφημερίδες; Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Ξέρουν ακριβώς τι γίνεται, αλλά διοχετεύουν ψεύδη και συκοφαντίες.

Στη συνέχεια του μνημειώδους κειμένου της Δημοτικής Κίνησης, ειρωνεύονται ακόμα και την δυνατότητα που έχει ο καταναλωτής να προβεί σε ρύθμιση των οφειλών του. Προτείνουν μάλιστα η ρύθμιση να γίνεται ηλεκτρονικά, τάχα για την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, ο καταναλωτής ΔΕΝ μπορεί να προβάλλει μια σειρά από λόγους για ευνοϊκότερη ρύθμιση, σύμφωνα με την πραγματική οικονομική του δυνατότητα. Δηλαδή η “πρότασή” τους απλώς επιβαρύνει τον καταναλωτή. Και συνεχίζουν: “ Είναι τέτοια η προχειρότητα εκτός και αν είναι από πρόθεση, που τίποτα δεν αποκλείεται και ακούμε παράπονα από παντού.”

Δεν υπάρχει φυσικά καμιά προχειρότητα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΔΕΥΑΜΒ, κατέστη ικανή να αποστέλλει τον λογαριασμό στον πολίτη, απολύτως έγκαιρα για την περίοδο που κατανάλωσε. Αυτό προφανώς δεν αρέσει στην Δημοτική Κίνηση, η οποία με τις “προτάσεις” της, το μόνο που επιδιώκει είναι η χρεοκοπία και επομένως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ. Τους ενημερώνουμε ότι αυτό το έργο, όσο ο λαός μας τιμά με την εμπιστοσύνη του και μας αναθέτει  την διοίκηση της πόλης δεν θα το δουν. Η ΔΕΥΑΜΒ, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στο πλαίσιο του  δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα της, κορυφαία μεταξύ των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης της χώρας.

Αναρωτιούνται οι της Δημοτικής Κίνησης: “Έτσι διοικούν μια επιχείρηση άραγε;”. Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τους πολίτες, ακριβώς εμείς ξέρουμε να διοικούμε. Πήραμε μια ανυπόληπτη ΔΕΥΑΜΒ το 2014 και την έχουμε μεταβάλλει σε μια πρωτοπόρα επιχείρηση. Βέβαια, ίσως απλά να ζηλεύουν. Και επειδή αυτό μάλλον συμβαίνει, όντως μέρες που είναι τους ευχόμαστε καλή φώτιση”.

 

Προηγούμενο άρθροΚως: 40 μετανάστες αποβιβάστηκαν από δύο ταχύπλοα
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Πέντε ημέρες μαδούσε την μαργαρίτα ο Μητσοτάκης για Χειμάρα