Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, 18:22

Η διοργάνωση ιπποδρομιών δεν αποτελεί αθλητική δραστηριότητα και δεν έχει καμία σχέση με τη διαδοση και την ανάπτυξη του Αθλητισμού, υπογραμμίζει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε έγγραφο που απέστειλε προς την Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων, την Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων, τη Συνεργατική Αναβατών Δρομώνων Ίππων και την Ένωση Επαγγελματιών Προπονητών Δρομώνων Ίππων.

Οι εν λόγω φορείς με επιστολή που απέστειλαν στις 21 Δεκεμβρίου, ζητούσαν να συμπεριληφθούν στη χρηματοδότηση από τα έσοδα της φορολόγησης των κερδών του στοιχήματος, όπως συμβαίνει με τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα σωματεία.

Στην έγγραφη απάντησή του, το Υφυπουργείο Αθλητισμού επισημαίνει τα εξής:

“Σε απάντηση της από 21/12/2022 επιστολής σας, που συνυπογράφουν η Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων, η Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων, η Συνεργατική Αναβατών Δρομώνων Ίππων και η Ένωση Επαγγελματιών Προπονητών Δρομώνων Ίππων, επισημαίνουμε τα εξής, τα οποία σας έχουν αναλυθεί και προφορικά από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

Η διάταξη του άρθρου 79 του ν. 4764/2020, όπως τροποποιηθείσα ισχύει, κάνει ρητή αναφορά σε χρηματοδότηση αθλητικών ομάδων, από μέρους των εσόδων της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων.

Η εν λόγω χρηματοδότηση δεν δύναται να αφορά σε μη αθλητικές δραστηριότητες και ενίσχυση φορέων που δεν καλλιεργούν αναγνωρισμένα αθλήματα.

Η εταιρεία Ιπποδρομίες Μονοπρόσωπη Α.Ε., είναι 100% θυγατρική εταιρεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., με σκοπό, μεταξύ άλλων, την οργάνωση και διεξαγωγή ιπποδρομιών στην Ελλάδα και τη διοργάνωση και διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων σε σχέση με τις διεξαγόμενες ιπποδρομίες στην Ελλάδα. Δραστηριότητα δηλαδή που ουδεμία σχέση έχει με τον αθλητισμό και την διάδοση και ανάπτυξη αυτού.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ήδη από το 2019 (άρθρο 47, ν. 4603/2019) έχει απαλειφθεί από τις αρμοδιότητες του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Φίλιππος Ένωσις Ελλάδος» η ανάπτυξη και προαγωγή του ιππικού αθλητισμού”.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, 18:31

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Χάιντι Κλουμ ποζάρει για την επιστροφή του γερμανικού Next Top Model και όπως πάντα εντυπωσιάζει
Επόμενο άρθροΚέντρο αισθητικής εξαπατούσε τους πελάτες – Έκανε botox με φυσιολογικό ορό και τζελ υπερήχων