Συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και τους συνηγόρους τους παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, οι 4 μαθητές του γυμνασίου Αργαλαστής, μετά από μήνυση που κατέθεσε στις 22 Δεκεμβρίου 2022 ο πατέρας 14χρονης συμμαθήτριάς τους κατηγορώντας τους για ξυλοδαρμό, εκφοβισμό και απειλή εναντίον της μαθήτριας. Παρόντες ήταν επίσης στην εισαγγελέα, η διευθύντρια του σχολείου και σχολικός σύμβουλος.

Η 14χρονη περιέγραψε στην Εισαγγελέα όσα έχει υποστεί για χρόνια από τα συγκεκριμένα παιδιά, τα οποία, όπως είπε, τη χτυπούσαν και την απειλούσαν συστηματικά, ενώ είχε δεχθεί απειλές απ’ αυτούς ακόμη και με μαχαίρι και κατσαβίδι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένας από τους καταγγελλόμενους της έσπασε το δάχτυλο για να της αποσπάσει έναν αναπτήρα, που η ίδια βρήκε και ήθελε να παραδώσει στους καθηγητές και από εκείνη τη στιγμή άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι γονείς της την πήγαν στο Νοσοκομείο Βόλου και έκαναν καταγγελία στο τοπικό ΑΤ Αργαλαστής. Ο πατέρας υποστήριξε ότι, η 14χρονη επέστρεφε συχνά με χτυπήματα από το σχολείο, ενώ οι δράστες φέρεται να την εκμεταλλευόταν και οικονομικά, αναγκάζοντας την να πληρώνει για κείνους.

Οσον αφορά το μαχαίρι που βρέθηκε στην τσάντα του κοριτσιού του, η ίδια παραδέχθηκε πως το είχε αγοράσει από σουπερμάρκετ προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως αυτοάμυνα σε περίπτωση που δεχόταν επίθεση από τα συγκεκριμένα παιδιά. Όμως, όπως δήλωσε στην Εισαγγελέα, μπορεί ακόμα και να αυτοτραυματίζονταν μη μπορώντας να αντέξει την κατάσταση.

Οι φερόμενοι ως δράστες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι το κοριτσάκι φαντάστηκε όσα λέει.

Επιβαρυντικό στοιχείο για τους 4 μαθητές είναι το γεγονός ότι, συμμαθητές της 14χρονης μέλη του πενταμελούς μαθητικού συμβουλίου της τάξης της, είχαν καταθέσει γραπτώς στη διευθύντρια του σχολείου, τα όσα όσα υφίστατο το κορίτσι  κατονομάζοντας τους 4 φερόμενους ως θύτες, οι οποίοι επίσης, είχαν ξυλοκοπήσει τη 14χρονη έξω από το σχολείο, πράξη για την οποία είχαν τιμωρηθεί με διήμερη αποβολή.

Οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, μετά από έγγραφη εντολή που κατέθεσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Η εισαγγελικές αρχές ζήτησαν επίσης από την διευθύντρια του σχολείου έγγραφα όπως το ημερολόγιο σχολικής ζωής και το ποινολόγιο, σε αναζήτηση στοιχείων που μπορεί να φωτίσουν περαιτέρω αυτή τη θλιβερή υπόθεση.

Αποφασίστηκε επίσης η παρέμβαση κοινωνικών λειτουργών και παιδοψυχολόγων, οι όποιοι θα παρακολουθούν τα εμπλεκόμενα άτομα, και θα φροντίσουν για την εξομάλυνση της κατάστασης και την παροχή στήριξης σε όποιον μαθητή τη χρειάζεται.

Η 14χρονη δεν πήγε στο σχολείο της τις τελευταίες μέρες του χρόνου, με ευθύνη των γονιών της, μέχρι να υπάρξει μία λύση σ’ αυτό που βιώνει.

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός: Υψηλές πληρότητες και μεγάλη κινητικότητα το δεκαπενθήμερο των γιορτών
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη στο Βόλο γιατί έκλεψε δυο μηχανάκια