H τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου έγινε μετά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο ”Sporades Star”.


Η Λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Βασιλική Κωνσταντά ευχήθηκε ευτυχισμένο το 2023, υγεία σε όλους, ευτυχία, καλοτάξιδα όλα τα πλοία, να είναι ασφαλείς οι Έλληνες ναυτικοί και στήριξη στη ναυτιλία.
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ενώ ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον πλοίαρχο του ”Sporades Star”.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Tο ένα από τα δύο φλουριά, που είχε έπαθλο μια χειροποίητη δημιουργία και δύο εισιτήρια με το πλοίο, κέρδισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.


Στους παρευρισκόμενους είπε τα κάλαντα των Φώτων και παραδοσιακά τραγούδια, η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα, ενώ η χορωδία ενηλίκων της ίδιας σχολής ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια.

Σε δήλωσή της υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή τόνισε ότι τα Θεοφάνεια είναι πολύ σημαντική γιορτή γιατί, καταδύθηκε ο Τίμιος Σταυρός στα νερά και αναδύθηκαν η ελπίδα και η πίστη, ενώ έσβησε το σκοτάδι από το φως το οποίο πρέπει να οδηγήσει όλους μας σε σωστό δρόμο.
Η κα Μακρή εξέφρασε την ευχή να έχουμε έναν προεκλογικό αγώνα με ευπρέπεια, με επιχειρήματα, χωρίς τοξικότητα και υπερβολές.
Αναφορικά με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία, είπε ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας περιμένει δύο ακόμα γυναίκες, εκτός από την ίδια, καθώς ο νομός είναι πενταεδρικός και ο αριθμός των ανδρών έχει ήδη καλυφθεί από τις υποψηφιότητες που υπάρχουν.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, με καλή φώτιση, καλή υγεία, δημιουργία και προκοπή σε όλους. Ερωτηθείς αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μαγνησία.

Ο βουλευτής Κων. Μαραβέγιας ευχήθηκε χρόνια πολλά κι όλος ο κόσμος να έχει μία καλή χρονιά γεμάτη υγεία και φώτιση που θα βοηθήσει τους πολίτες να κάνουν τις σωστές επιλογές τους.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, καλή φώτιση στην πολιτική, την πνευματική και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας και σε όλους μας. Όπως είπε, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, γιατί αυτό εμπεδώνει τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη σοβαρότητα στη χώρα.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και να είναι καλύτερη η χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία. Χαρακτήρισε σημαντικό εθνικό ζήτημα τις ελλείψεις φαρμάκων και είπε ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πανέτοιμο και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί.

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και φώτιση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά ανατροπής για δικαιοσύνη παντού και αλλαγή στην πορεία της χώρας.

Τέλος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Ορθόδοξους, σε όλο τον κόσμο.
Ερωτηθείς για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε ότι θα είναι υποψήφιος ξανά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, γιατί ”η σταθερότητα και η διαχρονικότητα είναι η διασφάλιση της ποιότητας του έργου.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Θωμάς – Δωρίζουν τα όργανά του οι γονείς του
Επόμενο άρθροΗ Ολυμπία Χοψονίδου τήρησε την παράδοση και φέτος τα Θεοφάνεια: Βούτηξε για το Σταυρό με τα παιδιά της