Έντονο άρωμα γυναίκας επιδιώκουν να εξασφαλίσουν για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα που παίζουν και η έκπληξη στο Επικρατείας

Aπό το συνέδριό του ΣΥΡΙΖΑ και μετά προτάσσουν μια ποσόστωση με τα φύλα που αποκτά ενδιαφέρον και που θα καταγραφεί και στις υποψηφιότητες για τις εθνικές εκλογές.

Το παράδειγμα της νέας εκπροσώπου Tύπου Πόπης Τσαπανίδου (που είναι πιθανόν να έχει και εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας) αλλά και των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα που οι περισσότερες είναι γυναίκες – για παράδειγμα η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου – δείχνει τον δρόμο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα δυνατά χαρτιά

Στον δρόμο για τις κάλπες δυνατά «χαρτιά» στις περιφέρειες θα είναι στον Δυτικό τομέα της Αθήνας η Εφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου ενώ με βεβαιότητα θα αξιοποιηθούν και γυναίκες από το θινκ τανκ του κόμματος όπως η τέως αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη που παίζει μεταξύ Επικρατείας και σταυρού, η Ζωρζέττα Λάλη που είναι ειδικός στο ευρωπαϊκό δίκαιο και εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η καθηγήτρια Εγκληματολογίας Σοφία Βιδάλη, αλλά και η Διάνα Βουτυράκου (ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών με διακρίσεις στον τομέα της ρομποτικής).

Εδώ πάντα έχει θέση για την Αρτα η στενή συνεργάτις του Αλέξη Τσίπρα, γραμματέας της ΚΟ και τέως υπουργός Ολγα Γεροβασίλη αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (μέλος και της ΠΓ και του ΕΓ του κόμματος και επίσης πρώην υπουργός). Η δεύτερη για τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας ειδικότερα.

Η έκπληξη στο Επικρατείας

Η έκπληξη βέβαια όπως λένε όσοι έχουν γνώση διαφόρων σκέψεων θα ήταν ονόματα για το Επικρατείας που βέβαια δεν επιβεβαιώνονται σήμερα παρά μόνον ως σενάρια ή και προσδοκίες πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται από την Τέχνη ή την κοινωνία των πολιτών, όπως η ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023: Σε ποιες γυναίκες ποντάρει το ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Ενισχύει το άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια η ΝΔ