Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023, 18:31

Ρεπορτάζ: Γιώργος Στογιάννος

Στις 19:30 (Cosmote Sport 1) θα αρχίσει στην κατάμεστη Opap Arena τo αθηναϊκό clasico ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι θα αναμετρηθούν για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SuperLeague.

Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη, στο μεταξύ τους μπρα-ντε-φερ, σε μία μάχη που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι «πράσινοι» και οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και αμφότερες στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Παναθηναϊκός την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 1-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού, καταφέρνοντας μάλιστα να αυξήσει τη διαφορά του από την ΑΕΚ.

Κι αυτό γιατί η ομάδα του Αλμέιδα υπέστη ήττα-σοκ με 2-1 σκορ στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα κι έτσι είδε την απόστασή του με το «τριφύλλι» να αυξάνεται στους επτά βαθμούς..

Πλέον, για τους «κιτρινόμαυρους» το παιχνίδι είναι must win, καθώς απέκτησαν και συγκάτοικους στη δεύτερη θέση, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Στον αντίποδα το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς προφανώς θα ψάξει τη νίκη στην Opap Arena, αλλά και αν πάρει και η ισοπαλία δεν θα θεωρηθεί… καταστροφή για τους «πράσινους».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο αθηναϊκές ομάδες θα αναμετρηθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια, για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια!

Διαιτητής του ντέρμπι θα είναι ο Πορτογάλος διαιτητής Αντόνιο Νόμπρε από τη δεύτερη κατηγορία της UEFA.

Ο 34χρονος ρέφερι είχε σφυρίξει και το περσινό Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0 (27/2/22) στη Λεωφόρο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Πέδρο Ριμπέιρο, Τιάγκο Κόστα. Tέταρτος θα είναι ο Σιδηρόπουλος, ενώ στο VAR θα είναι οι Φάμπιο Μέλο και Πέτρος Πάτρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε ένταση και δακρυγόνα έξω από την OPAP Arena. 


Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να ξεκινήσει με τον Σιντιμπέ στα δεξιά (ο Ρότα έμεινε στον πάγκο λόγω ασθένειας που τον κράτησε εκτός προπονήσεων τις τελευταίες μέρες, ενώ στον αντίποδα ο Γιοβάνοβιτς  έκανε μόνο μια αλλαγή σε σχέση με το σχήμα που είχε επιλέξει για το ματς απέναντι στον Λεβαδειακό, ξεκινώντας τον Βέρμπιτς αντί του Τσέριν.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ.

 

 

 

 

 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε πρατήριο βενζίνης
Επόμενο άρθροΤουρκικά ΜΜΕ μιλάνε για επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου – Διαψεύδει το Λιμενικό