Τα πρώτα αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley M2 που εκφορτώθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από αμερικανικά μεταγωγικά πλοία, μεταφέρονται ήδη προς την Ουκρανία μέσω της Βουλγαρίας (φωτογραφίες, επάνω, από βίντεο στο Twitter, κάτω).

Μέσω Βουλγαρίας

Πρόκειται για μέρος της βοήθειας που αποφάσισαν να στείλουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, μετά και την απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την Ουκρανία με νέα άρματα και συγκεκριμένα τα γαλλικά AMX-10, τα γερμανικά Marders και τα αμερικανικά οχήματα μάχης M2 Bradley που μόλις φτάσουν θα συμμετάσχουν στον πόλεμο.

Το βίντεο που ακολουθεί και προέρχεται από περιοχή της Βουλγαρίας, δείχνει το κομβόι με τα αμερικανικά ΤΟΜΑ Bradley, τα οποία φορτώθηκαν σε νταλίκες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, να διέρχονται από το βουλγαρικό έδαφος με τελικό προορισμό την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το evros-news.gr.

«Τα M2 Bradley που έφτασαν πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη-Ελλάδα, είναι πλέον καθ’ οδόν προς την Ουκρανία μέσω Βουλγαρίας» αναφέρεται στο βίντεο.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν σύντομα να εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς στον χειρισμό των ΤΟΜΑ Bradley M2.

Το «Ναι» του Μπάιντεν

«Ναι», είχε απαντήσει μονολεκτικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε, την περασμένη Τετάρτη, εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν αυτού του τύπου τα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία.

Το ΤΟΜΑ Bradley M2 είναι εφοδιασμένο με πυραύλους TOW και πολυβόλο 25 χιλιοστών ικανό να ρίχνει ως και 300 σφαίρες το λεπτό, χρησιμοποιείται από τα χρόνια του 1980 για τη μεταφορά στρατιωτών σε πεδία μάχης και, αν χρειάζεται, για την καταστροφή εχθρικών αρμάτων μάχης σε απόσταση ως και 4.000 μέτρων.

Ο αμερικανικός στρατός διαθέτει χιλιάδες τέτοια οχήματα, που δυνητικά θα προσέφεραν στους Ουκρανούς μεγαλύτερη ισχύ πυρός.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦυλή: Επιχείρηση ανάσυρσης άνδρα στη Μονή Κλειστών
Επόμενο άρθροΞυλόκαστρο: Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός που προκάλεσε τον θάνατο της υπαλλήλου καθαριότητας