Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ειδική στρατηγική που έχει χαράξει καιρό τώρα και που απευθύνεται στους νέους

Διακαώς. Τόσο θέλει τη νεολαία ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οχι μόνον ως συντελεστή της μεταβολής του συσχετισμού δύναμης και πολιτικής αλλαγής σε ένα σταθερά δυσμενές δημοσκοπικό περιβάλλον. Αλλά και ως το μελλοντικό εκλογικό πλήρωμα που θα τον καθιστά μακροχρόνια ηγεμονική δύναμη. Εύκολο; Καθόλου, λένε ακόμη και κορυφαία στελέχη του.
Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις μετρήσεις έχει την πρωτοκαθεδρία στις κατηγορίες των νέων, οι τελευταίοι δεν πάνε να ψηφίσουν. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν εκείνοι που για πρώτη φορά θα έχουν το εκλογικό δικαίωμα το 2023. Και εδώ όμως δεν είναι απλή υπόθεση να πάνε οι 17-35 ετών στις κάλπες, και δη να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ειδική στρατηγική που έχει χαράξει καιρό τώρα και που απευθύνεται στους νέους. Εδώ επικρατεί η άποψη όχι ενός «θολού ανοίγματος» αλλά ειδικών στοχεύσεων με έμπρακτες προτάσεις. Αυτό εξάλλου θέλει και ο Αλέξης Τσίπρας στον δρόμο για τις εθνικές εκλογές. «Η συμμετοχή των νέων στην κάλπη των επερχόμενων εκλογών είναι κομβικής σημασίας. Και αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα η απεύθυνση, η προεκλογική συνάντηση και η συνάντηση στην κάλπη με τα νεανικά ακροατήρια. Και προς αυτή την κατεύθυνση εκτός από τις digital καμπάνιες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ετοιμάζει και άλλες εκπλήξεις», αναφέρει το μότο της συριζαϊκής καμπάνιας όπου έχει συμβάλει και η νεολαία του κόμματος.

Και εδώ εγγράφεται από προχθές το teaser για τη στέγη και το πατρικό. Ακανθώδη θέματα για τους νέους όντως. Το λάνσαρε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας στα κοινωνικά δίκτυα (επίσης τα εν λόγω μέσα κερδίζουν έδαφος σε συσχέτιση με τον τρόπο που όλα τα κόμματα θέλουν να φτάνουν σε ηλικίες μικρές).

Και το «σπινάρουν» εδώ και ώρες τα στελέχη του. Είναι η ειδική πρόταση του κόμματός τους για τους νέους και τη στέγη, τα υψηλά ενοίκια και το μείζον πρόβλημα της απομάκρυνσης από το πατρικό. Στα μέτρα που κωδικοποιεί η Κουμουνδούρου είναι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και πλέον στα 880 ευρώ λόγω πληθωρισμού. Ο διπλασιασμός της επιδότησης ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών. Ο έλεγχος και η αναπλαισίωση στο Αirbnb. Και η δημιουργία τράπεζας στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες. Το επόμενο διάστημα θα δούμε κι άλλες ειδικές καμπάνιες με στόχο τους νέους. Το δύσκολο του όλου εγχειρήματος είναι πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα στις εν λόγω κατηγορίες, δεν έχει βρει όμως το κλειδί που θα τις κάνει και εκλογικά ενεργές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον Βόλο σήμερα ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
Επόμενο άρθροΔημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Ορθοδοξία είναι βαθιά πληγωμένη από τις εθνικές διαιρέσεις»