Τεράστιο λάθος από οικονομικής και επιχειρησιακής άποψης, χαρακτηρίζει ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την προοπτική δημιουργίας Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού στον Αλμυρό.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο” ο πρώην υπουργός και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισημαίνει ότι δεν θα προκύψει κανένα επιχειρησιακό όφελος από τη δημιουργία Ναυστάθμου στον Αλμυρό, αντιθέτως θα συνεχίσει να στερεί από τους πεζοναύτες της 32ας Ταξιαρχίας στη Νέα Ιωνία, τις δυνατότητες εκπαίδευσης και της ταχύτητας αντίδρασης που τους προσφέρονται κοντά στο συγκρότημα του Στόλου στη Σαλαμίνα. Παράλληλα θα σπαταληθούν εκατομμύρια ευρώ θα οποία θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε πραγματικές ανάγκες ενός σύγχρονου διακλαδικού σχεδιασμού.

Το 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Ευάγγελου Αποστολάκη, είχε επιχειρηθεί η μεταφορά της μονάδας πεζοναυτών από το στρατόπεδο ”Γεωργούλα” στον Αυλώνα, κάτι που συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με συνέπεια ο σχεδιασμός να ακυρωθεί.

Προηγούμενο άρθροΤέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πρόβα τζενεράλε για την κηδεία – Ποιοι θα σηκώσουν το φέρετρο
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Μητσοτάκης και Τσίπρας κακοποίησαν το νόημα των λέξεων πρόοδος και σταθερότητα»