Ο Δήμος Γαλατσίου επιχειρεί με αγορές αναξιοποίητων οικοπέδων να δημιουργήσει τον αναγκαίο δημόσιο χώρο για έργα κοινής ωφελείας.

Το οικόπεδο (Αλκυόνης και Αιγοσθενών) δίπλα στους χώρους μπάσκετ στην πλατεία Κουντουριώτου, που επί σειρά δεκαετιών ήταν εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο, αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου και πρόκειται να αξιοποιηθεί μέσα στο 2023, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος άθλησης.

Στο μεταξύ ο Δήμος επιδιώκει να ενδυναμώσει το ισοζύγιο πρασίνου αλλά και το αισθητικό κομμάτι σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ήδη τοποθετήθηκαν 500 καλλωπιστικά φυτά, από τους εργαζομένους του Τμήματος Πρασίνου στα παρτέρια του Πολιτιστικού Κέντρου «Το Καμίνη» και του Άλσους Βεΐκου, καθώς και στο παρτέρι μπροστά στο άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη και στις νησίδες της Λεωφόρου Βεΐκου και Αγίας Γλυκερίας.

Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να τοποθετηθούν ακόμη 300 καλλωπιστικά φυτά σε νησίδες και παρτέρια της Λεωφόρου Γαλατσίου, καθώς και στη νησίδα της οδού Καραϊσκάκη και στα παρτέρια του Δημαρχείου

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανηγύρεις Αγίου Αντωνίου και Αγίου Αθανασίου στη Μαγνησία
Επόμενο άρθροΝέοι αγρότες: Εντάξεις ύψους 38,7 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα