Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρέθηκε την Πέμπτη στο Βόλο, για να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “Με την πλάτη στον τοίχο” που αναφέρεται στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2015-2019.

Αναφερόμενος στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε χαρακτηριστικά: ”προσπαθήσαμε, κάναμε και λάθη, είχαμε και μεγάλες επιτυχίες, βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο, εξασφαλίσαμε ένα μαξιλάρι για ασφάλεια, ρυθμίσαμε το χρέος, αλλά ο,τι κάναμε, το κάναμε με ματιά στην κοινωνία και στον κόσμο που μας υποστήριζε. Αυτή η υπόσχεση είναι και για το μέλλον. Να ξέρει ο κόσμος ότι και μια νέα κυβέρνηση της αριστεράς, μια προοδευτική κυβέρνηση θα προσπαθήσει, αλλά πάντα με μέριμνα για τον κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί από τις κρίσεις, τη μία μετά την άλλη”.

Αναφερόμενος στην παρούσα κυβέρνηση, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα όπως τον Covid και τμήματα της ακρίβειας που ήρθαν από το εξωτερικό, αλλά είχε και πολλές δυνατότητες. Οπως είπε, ”δεν είχε σύμφωνο Σταθερότητας , είχε το ταμείο Ανάκαμψης και αντί να χρησιμοποιήσει τα ατού για να αλλάξει την οικονομία, για τις ανάγκες των πολλών, μοίρασε τα λεφτά περίπου με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει πριν από τα μνημόνια, με την ίδια στρατηγική, με τις ίδιες συμμαχίες, με τη συνέχιση του πελατειακού κράτους, με απευθείας αναθέσεις κι έτσι κινδυνεύεις με μια μελλοντική χρεοκοπία κι ένα νέο μνημόνιο”.

Σε ο,τι αφορά τις επερχόμενες εκλογές και την ενδεχόμενη συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε, ”κάθε κόμμα θέλει να πάει όσο καλύτερα μπορεί. Άλλο θα είναι το ερώτημα μετά τις εκλογές εάν θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα υπάρχει και η λαϊκή πίεση των ανθρώπων που υποστηρίζουν τα υπόλοιπα κόμματα. Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορούμε να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια Κυριάκο Μητσοτάκη . Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό που γίνεται στην υγεία, στα Πανεπιστήμια, με την ακρίβεια, με τις αναθέσεις . Άλλο τι λέει κάθε κόμμα τώρα κι άλλο μετά τις εκλογές. Τότε θα μπουν πιο αυστηρά τα διλήμματα”.

 

Προηγούμενο άρθροΒαρουφάκης: Τα κόκκινα δάνεια είναι μια εμβληματική μορφή λεηλασίας
Επόμενο άρθροΝταβός – Λαμπρόπουλος στον ΟΤ: Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλόξενη σε επενδύσεις