Πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών για την απόσυρση του ΠΔ 85/2022.

«Ένα μήνα μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και παρά το γεγονός ότι έχει συγκληθεί διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν», δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.

Με τρίτη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο υπουργείο Πολιτισμού σύσσωμη η καλλιτεχνική κοινότητα ζητά την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό. Επαναφορά των επαγγελμάτων τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε). Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Εκδήλωση στο ΒΟΞ

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται και μετά το επιτυχημένο από πλευράς ανταπόκρισης πάρτι του ΣΕΗ την περασμένη Παρασκευή σε κεντρικό μπαρ της Αθήνας, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Βοξ στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια διοργανώνεται εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών».

Ομιλητές της συζήτησης η λυρική τραγουδίστρια Μαργαρίτα Συγγενιώτου, η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού και ο ηθοποιός μελος ΣΕΗ Χάρης Τζωρτζάκης.

Θα υπάρξει παρέμβαση σπουδαστών των δραματικών σχολών.

Βίντεο καλλιτεχνών ενάντια στην υποβάθμιση του πολιτισμού από την κυβέρνηση

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτην Αθήνα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό ο Ραμόν
Επόμενο άρθροEuroleague: Στην κορυφή ο Ολυμπιακός μαζί με ακόμη τρεις ομάδες