Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -μετά την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης- δημοπράτησε και συμβασιοποίησε νέο έργο για την ολοκλήρωση των εργασιών στο νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας. Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Ολοκλήρωση κατασκευής οδού Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα (Χ.Θ. 9+150 ΕΩΣ Χ.Θ. 16+499,33)», προϋπολογισμού 12.000.000 € (με ΦΠΑ).

Φυσικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η ολοκλήρωση της νέας χάραξης οδοποιίας (παράκαμψη οδού Τσακαίων – Ν. Στύρων – Στύρων), λίγο πριν την είσοδο στα Στύρα έως την έξοδο προς την Επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου και τη διασταύρωση προς Πόρτο Λάφια, από τη χ.θ. 9+150 (Κόμβος Στύρων) έως τη χ.θ. 16+499,33, μήκους 7,3 χιλιομέτρων. Υπενθυμίζεται, ότι το συνολικό οδικό έργο προβλέπει την κατασκευή τμήματος μήκους 16,5 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Λέπουρα – Κάρυστος με νέα χάραξη.

Δημοπρατήθηκε το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της αδυναμίας των διαδοχικών αναδόχων, αλλά και λόγω γεωλογικών, ιδιοκτησιακών, αρχαιολογικών και άλλων προβλημάτων.

Κρίθηκε αναγκαίο δε, να αυξηθεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του συνολικού έργου από 16.182.072,25 € σε 24.882.072,23 €. Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε τον διαγωνισμό και υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών.»

Ένα έργο οδοποιίας, 7.350 μέτρων σε αυτή τη φάση, για τον νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας, που θα φέρει την Καρυστία πιο κοντά στην ανάπτυξη, πιο κοντά στο μέλλον που της αξίζει»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρίσιμα ντέρμπι σε Ελλάδα και Αγγλία με τις καλύτερες αποδόσεις από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Επόμενο άρθροΥπΑΑΤ: Στην Κομισιόν οι αποζημιώσεις καλλιεργειών – Ποια προϊόντα αφορά