Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, 20:59

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Novasports Prime) στο κατάμεστο ΣΕΦ το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την πρωτοπόρο, Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 20η αγωνιστική της Euroleague, με τους Πειραιώτες (12-7) να ψάχνουν το ροζ φύλλο, προκειμένου να αναρριχηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «κυκλώσει» μόνο τη νίκη, καθώς σε ισοβαθμία με τους Ισπανούς στην κορυφή θα έχουν το «πάνω χέρι», μιας και στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση είχαν περάσει νικηφόρα από τη Μαδρίτη με 89-87.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ ψάχνει το «διπλό» που θα τη διατηρήσει μόνη στην κορυφή της κατάταξης, στην οποία αναρριχήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν και έγραψε το «δύο στα δύο».

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είναι πάνοπλος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες που την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετώπισαν στομαχικές διαταραχές έχουν φυσικά αναρρώσει, ενώ κανονικά αγωνίζεται και ο Αϊζάια Κάνααν, που είχε μια περιπέτεια αφού νοσηλεύθηκε με πέτρα στα νεφρά, την οποία αντιμετωπίζει με συντηρητική θεραπεία.

Αντίθετα, προβλήματα υπάρχουν στην ομάδα του Τσους Ματέο, που ήρθε στον Πειραιά με τρεις απουσίες. Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αλμπέρτο Αμπάλντε και Σέρχι Ροντρίγκεθ, κάτι που δημιουργεί θέμα για τους Μαδριλένους στη θέση «1», αφού δεν υπάρχει άλλος καθαρός πλέι μέικερ.

O Oλυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (19-15), με τους Πειραιώτες να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ, παίρνοντας φυσικά ώθηση και από το κατάμεστο ΣΕΦ.

Στα πρώτα δέκα λεπτά του ματς οι Γουόκαπ (8 πόντοι) και ο Παπανικολάου (5 πόντοι) ανέλαβαν στις πλάτες του τους νταμπλούχους Ελλάδας σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμα.

Παίζοντας άμυνα για σεμινάριο η ομάδα του Μπαρτζώκα και κυριαρχώντας στο παρκέ ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας διαφορά οκτώ πόντων.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες είναι φυσικά ο Γουόκαπ με 13 πόντους και 3/5 τρίποντα, ο οποίος χτύπησε από τα 6.75μ. στο τέλος του β’ δεκαλέπτου, γράφοντας το 36-28 του ημιχρόνου.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 10/19 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 1/1 βολή, 21 ριμπάουντ (15+6), 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη, 3 μπλοκ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 10/22 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 5/6 βολές, 21 ριμπάουντ (15+6), 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 7 λάθη, 2 μπλοκ.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 13 (2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα), Κάναν, Λαρεντζάκης 2 (3 ριμπάουντ), Φαλ (0/1 δίποντο, 4 ριμπάουντ), Σλούκας 5 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Βεζένκοβ 4 (0/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1/4 τρίποντα), Μπόλομποϊ 2 (3 ριμπάουντ), Πίτερς (0/2 σουτ), Μπλακ, ΜακΚίσικ 5 (1).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κοζέρ, Ρούντι, Χάνγκα 2, Χεζόνια 5 (1), Ντεκ, Πουαριέ 4, Κορνελί, Ταβάρες 10 (5/6 δίποντα), Γιουλ 4 (3 λάθη), Γιαμπουσέλε 2, Μούσα 1 (0/4 σουτ, 1/2 βολές).

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-28

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑκόμη μία επιτυχία βιώσιμης λύσης για δανειολήπτη από την ΕΕΚΕ
Επόμενο άρθροΚίνα: Υπό κατάρρευση τεράστια έργα υποδομής του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού»