Ενας 52χρονος σε υπερδιέγερση, τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, για πολλές ώρες, κυκλοφορώντας στο κέντρο του Βόλου, χωρίς αφορμή, έβριζε και χτυπούσε γυναίκες που βρίσκονταν στο δρόμο του, ενώ κρατούσε ένα μακρύ κοντάρι βαφής,

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ που τον συνέλαβε, κατέθεσε ότι η υπηρεσία δέχτηκε σήμα για άτομο που δημιούργησε επεισόδια στην οδό Ερμού. Αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν επί των οδών Μικρασιατών -Παγασών.

Πάνω του βρέθηκαν τρία μαχαίρια και ένα πτυσσόμενο κοντάρι βαφής, το ένα μαχαίρι ήταν στρατιωτικού τύπου με λάμα 7 εκ., το δεύτερο 4 εκ. και το άλλο 3 εκ. (σουγιάδες), ενώ ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις αρχές με παρόμοια αδικήματα και ο αστυνομικός κατέθεσε ότι τον εξύβρισε κατά τη σύλληψη.

Μια φοιτήτρια 22χρονών κατέθεσε ότι, περπατούσε με φίλη της στη διασταύρωση των οδών Ιωλκού – Ερμού, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, άκουσε φωνές και είδε τον κατηγορούμενο να τις βρίζει και την χτύπησε με το κοντάρι στην πλάτη.

Η δεύτερη, 23χρονη φοιτήτρια, κατέθεσε ότι, ενώ περπατούσε με τη φίλη της ο κατηγορούμενος έβρισε και χτύπησε και την ίδια με το κοντάρι στα πλευρά, δύο φορές. Η κοπέλα είπε ότι σοκαρίστηκε, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας βρέθηκε στην οδό Ρήγα Φεραίου με συμφοιτητές της και ξαναπέρασε ο κατηγορούμενος βρίζοντας.

36χρονη μητέρα δύο παιδιών, κατέθεσε ότι ενώ περπατούσε στην οδό Ανθ. Γαζή, στο ύψος της οδού Φιλελλήνων, ο 52χρονος φώναζε και όταν γύρισε να τον κοιτάξει, της είπε «θα σε ξεμαλλιάσω» και την έβρισε.

Ο 52χρονος που οδηγήθηκε στο δικαστήριο είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι του και έπινε, παραδέχτηκε ότι είχε βγει έξω, ενώ κατέθεσε ότι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο πόδι τρία άτομα στη Ν. Ιωνία προ ημερών, όταν ήταν με μια φίλη του, χωρίς να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία. Αρνήθηκε ότι έβρισε τον αστυνομικό και είπε ότι τον συνέλαβαν γιατί κρατούσε το κοντάρι με το οποίο είχε βάψει το σπίτι της μητέρας του.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών, διέταξε την έκτιση ποινής φυλάκισης 3 μηνών, αλλά του δόθηκε έφεση με αναστέλλουσα δύναμη, την οποία ο κατηγορούμενος άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος. Επιπλέον του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 360 ημερησίων μονάδων προς 1 € την κάθε μονάδα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο
Επόμενο άρθροΚαταδικάστηκε 73χρονος για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο Βόλο