Μηνύματα Δημοκρατίας, συνεργασίας και ενότητας, εξέπεμψαν Ιμάμογλου και Μπακογιάννης

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, που ξεκίνησαν σήμερα στην Αθήνα, με τον Κώστα Μπακογιάννη να αναλαμβάνει για το 2023, την Προεδρία του Δικτύου παίρνοντας την σκυτάλη, από τον ομόλογό του, Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το στίγμα των εργασιών, δίνουν τα μηνύματα Δημοκρατίας, συνεργασίας και ενότητας, που έστειλαν, οι Δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μίλησε για δημοκρατικά Βαλκάνια και ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως ενωμένοι οι τοπικοί άρχοντες ξεπερνούν εμπόδια κυβερνήσεων.

«Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες»

«Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες, μόνο ένα δημοκρατικό αύριο» τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άλλη περιοχή από την Αθήνα που να είναι κοιτίδα πολιτισμού».

Παράλληλα, ο κ. Ιμάμογλου ζήτησε «να καταδικάσουμε του λαϊκισμούς που απειλούν τη δημοκρατία και φέρνουν μίσος».

Από πλευράς του,  ο κ. Μπακογιάννης,  ζήτησε «να μείνουμε μακριά από στερεότυπα που εξυπηρετούν άλλες σκοτεινές σκοπιμότητες” και σημείωσε ότι “στην περιοχή μας ξέρουμε καλά τι σημαίνει εθνικισμός και πατριδοκαπηλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Τι είπαν οι 12 κατηγορούμενοι
Επόμενο άρθροΟ δεκάλογος σωτηρίας των δασών μας