Τον Σεπτέμβριο του 2022, στην παραδοσιακή πολιτική αφετηρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει να προβάλλει τρεις λέξεις, οι οποίες συνοδεύουν πλέον όλη την προεκλογική κινητικότητα της ΝΔ – σε επίπεδο… σκηνοθεσίας και ρητορικής. «Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα» έγραφαν συγκεκριμένα τότε οι γαλάζιες επιγραφές μέσα στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Στη σημερινή πρώτη θεματική συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού για τα θέματα της οικονομίας, ξεχώρισε στο φόντο μία λέξη από εκείνο το τρίπτυχο της ΔΕΘ. «Συνεχίζουμε» αναγραφόταν στο γαλάζιο – τι άλλο(;) – background.

Αυτό το φόντο έχει αποφασιστεί από τα κεντρικά να μείνει σταθερό και στις υπόλοιπες πρωθυπουργικές συνεντεύξεις. Η λέξη «Συνεχίζουμε» λοιπόν θα κυριαρχεί πάντα. Αλλά οι… υπότιτλοι θα αλλάζουν ανάλογα με τη θεματική. Κοινώς, ανάλογα με όσα θα θελήσει κάθε φορά να προτάξει η κυβέρνηση (και) σε επίπεδο επικοινωνίας ως «δεσμεύσεις» επόμενης τετραετίας. Στην περίπτωση της οικονομίας, ας πούμε, ήταν οι λέξεις «ανάπτυξη, αύξηση μισθών, νέες δουλειές».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητσοτάκης θα ήθελε, ιδανικά, να «στηθεί» η επιγραφή «Συνεχίζουμε» άλλες τρεις – τέσσερις φορές μέχρι τις εκλογές, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα πεδία πολιτικής. Όμως το πλάνο θεωρείται δύσκολο, καθώς θα συνεχίζονται και οι διήμερες περιοδείες στην επικράτεια, μαζί με εφ’ όλης της ύλης συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Έτσι όλα δείχνουν ότι γίνονται προσπάθειες για έστω δύο ακόμη θεματικές συνεντεύξεις, προκειμένου να αναδειχθούν τα προεκλογικά διλήμματα και η ανάγκη «συνέχειας» του νεοδημοκρατικού προγράμματος στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής-άμυνας και της κοινωνικής ατζέντας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣύνοδος Δημάρχων Βαλκανικών Πόλεων: Νέος πρόεδρος ο Μπακογιάννης
Επόμενο άρθροΗ Έβερτον απέλυσε τον Λάμπαρντ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ