Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Kατερίνα Σακελλαρόπουλου, συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να την ενημερώσει για την εξέλιξη στο θέμα των υποκλοπών, μετά και την συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας είπε στην Πρόεδρο: «Ζήτησα να σας συναντήσω, προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος».

Και προσέθεσε: «Η ελληνική Δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «για την πρωτοβουλία της συνάντησης και της ενημέρωσης», λέγοντας πως η ίδια επιδιώκει «επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

ΠτΔ: «Οι Αρχές να προστατεύουν την εθνική ασφαλεία, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών»

«Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της Δημοκρατίας. Όταν τοποθετήθηκα εξέφρασα πάντα με νόμιμες διαδικασίες την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση», προσέθεσε.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε πως «είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές, όπου κατά ένα μέρος έχει πάει.

»Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν την διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης ενδιαφερομένων. Στη συγκυρία αυτή, έχουμε καθήκον οι Αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών».

Και προσέθεσε: «Είναι δύσκολη στάθμιση με κόστος, αλλά αναγκαία. Η Δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο, γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες που, σε κρίσιμες περιόδους, δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή.

»Από συναντήσεις μου στο εξωτερικό αντλώ την πεποίθηση ότι έχουν προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια για την χώρα μας, που έχει να επιδείξει πολλά σε ενέργεια, περιβάλλον, ψηφιακές υπηρεσίες».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κουτσούμπας: Καμία ανοχή στο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»
Επόμενο άρθροΗ Ριάνα έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ για το Lift Me Up