Με συνολικό προϋπολογισμό 14.800.000 ευρώ, δημοπρατήθηκαν τα έργα: «Στρατηγική Ανάπλαση Περιοχής Ποδηλατοδρομίου Δήμου Χανίων» και την «Αστική Ανάπλαση Οικιστικού Κέντρου».

Τη δημοπράτηση και ουσιαστικά την εκκίνηση, δύο έργων για τον Δήμο Χανίων, ανακοίνωσε  με συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Συγκεκριμένα, με συνολικό προϋπολογισμό 14.800.000 ευρώ περίπου, δημοπρατήθηκαν τα έργα: «Στρατηγική Ανάπλαση Περιοχής Ποδηλατοδρομίου Δήμου Χανίων» και την «Αστική Ανάπλαση Οικιστικού Κέντρου Χανίων» σε 30 οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του ΚΤΕΛ, στο αστικό κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι «περνάμε πλέον στην εποχή των μεγάλων έργων για τα Χανιά» και ανακοίνωσε την επίσημη ένταξη και δημοπράτηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των δύο σημαντικών έργων που η κοινωνία των Χανίων περίμενε για χρόνια, όπως ανέφερε.

Ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε πως: «ο Δήμος αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης που δεν  επιβαρύνουν τους δημότες με κανέναν τρόπο και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτές οι δύο παρεμβάσεις θα αναβαθμίσουν συνολικά την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες»

Σχετικά με την έναρξη των εργασιών ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε πως: «Αναμένουμε μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες να ξεκινήσουν οι εργασίες» ενώ συμπλήρωσε ότι το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης είναι αυστηρό και προβλέπει ολοκλήρωση μέσα σε 18 μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία: Επτά λεπτά διήρκεσε η διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο του ΕΜΠ, σύμφωνα με τον πρύτανη
Επόμενο άρθροΗμέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος: «Να μην εφησυχάζουμε, να μη σιωπούμε» λέει η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου