Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση που είχε ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης» και στο πώς ως «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης εξαπατούσε επιχειρηματίες αποσπώντας τους χιλιάδες ευρώ υποσχόμενος ευνοϊκή δανειοδότηση από την Αραβία.

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για  «πολιτική μαφία» αφήνοντας αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία και επιτίθεται προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με το Open οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους συνομιλίες στις οποίες ακούγεται ο «Μάξιμος Σαράφης» να κανονίζει να δώσει δάνεια έως 15.000.000 ευρώ, τα οποία δεν έδινε ποτέ, αλλά ζητούσε από τα θύματά του να πάνε σε εταιρείες και να καταστρώσουν ένα business plan προκειμένου να τους δώσει το δάνειο και στη συνέχεια πήγαινε σε αυτές τις εταιρείες και κανόνιζε να πάρει και τα μεσιτικά.

Μάλιστα έχει καταγραφεί μία τέτοια συνομιλία, όπου ακούγεται ο «Μάξιμος Σαράφης» να κάνει ένα παζάρι με έναν υπάλληλο μιας τέτοιας εταιρείας.

Αναλυτικά ο διάλογος

Υπάλληλος: Τι κόστος θα βάλουμε για να το τρέξουμε

«Μάξιμος Σαράφης»: Εγώ τους είπα χωρίς να τους ρωτήσω Τους είπα 16.000 ευρώ συν ΦΠΑ αν θέλει τιμολόγιο

Υπάλληλος: Πώς τα μοιραζόμαστε τα 16 συν ΦΠΑ; Ένα πεντοχίλιαρο σου φτάνει από αυτή την ιστορία.

«Μάξιμος Σαράφης»: Να τα κάνουμε έξι;

Υπάλληλος: Τα έκανα πέντε γιατί ήξερα ότι θα μου ζητήσεις έξι. Ωραία υπογράφουμε τη σύμβαση στα 16.000 συν ΦΠΑ

 «Εάν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι, την πατήσαμε»

Μάλιστα άλλη συνομιλία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και έφερε στο φως το Star, ακούγεται στα τέλη Νοεμβρίου ο «Μάξιμος Σαράφης» λέει σε μία γυναίκα «εάν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι, την πατήσαμε».

Στο Star μίλησε και μία επιχειρηματίας που έπεσε θύμα του και τον είχε προειδοποιήσει ότι θα πάει στη Δικαιοσύνη. «Συνολικά μας πήρε 150.000 ευρώ. Σε λιγότερο από έναν μήνα, έπεσαν οι υπογραφές και δόθηκαν τα χρήματα. Ο Σαράφης έχει απίστευτη πειθώ. Είναι μοναδικός στα ψέματα. Μας έφερνε μέχρι και σοκολατάκια από τα Εμιράτα».

Ένας άλλος επιχειρηματίας περιέγραψε πώς ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis του «έφαγε» 105.000 ευρώ και πως δεν πίστευε όταν του είπαν από την αστυνομία πως πρόκειται για απατεώνα.

«Μου λέει ένας φίλος «ρε συ έχω ακούσει ότι κάποιος έχει επαφές με τα Εμιράτα ότι δίνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους». Εγώ του έλεγα για το busines plan, για ένα ξενοδοχείο που είχε περίπου οκώ εκατομμύρια για να το αγόραζα και μου λέει δεν μπορώ να σου βγάλω οκτώ, είναι από 15 και πάνω. Μου πήρε 105.000 ευρώ», είπε αρχικά.

«Μας έφερνε συμβάσεις. Καθημερινά στο γραφείο του. Και έμπιστος και διασυνδέσεις. Έλεγε ότι ξέρει κόσμο. Όταν με κάλεσε 14 Δεκεμβρίου η αστυνομία… τους ανθρώπους πήγαινα να τους βγάλω… δεν το πίστευα… δεν το πίστευα», συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας.

Τι καταγγέλλει επιχειρηματίας

Το πώς έπεσε θύμα του «Μάξιμου Σαράφη περιέγραψε και ένας  61χρονος επιχειρηματίας μιλώντας στην ΕΡΤ. «Έπεσα θύμα του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα να μου πάρει 110.000 ευρώ τα οποία δανείστηκα και από φίλους πιστεύοντας τα πολύ καλά μεθοδευμένα κόλπα του. Παράλληλα με εξαπάτησε με πάρα πολλούς τρόπους, πείθοντας με ότι όλα αυτά που έλεγε ήταν αληθινά».

«Κατάφερε να το κάνει με τρόπο ώστε κάθε φορά να προκύπτει μια νέα ανάγκη που απαιτούνταν μια χρηματοδότηση ύψους 20-30 χιλιάδων ευρώ για να ξεμπλοκάρει, για να προχωρήσει ο φάκελος», είπε ο δικηγόρος του 61χρονου Θεόδωρος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον 61χρονο το πρώτο ραντεβού, στο διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής και φέρεται να έγινε στις 21 Μαρτίου 2021.

Φίλος του 61χρονου που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για σχετική χρηματοδότηση, φέρεται να έδωσε εκείνη την ημέρα 14.000 ευρώ σε μετρητά, για τα έξοδα φακέλου δύο δανείων, του δικού του και του 61χρονου.

Ακολούθησε συνάντηση στις 29 Μαρτίου 2021, παρουσία του «Σαράφη» και του 61χρονου, καθώς και την 1η Απριλίου 2021 όπου ο φίλος του φέρεται να έδωσε και πάλι χρήματα και συγκεκριμένα 18.561 ευρώ για την ασφάλεια του δανείου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑναβάθμιση αξιολόγησης από τη Fitch
Επόμενο άρθροΣταϊκούρας για Fitch: 12η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε 3,5 χρόνια