Τα ποσά με τα οποία θα επιδοτηθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα ανακοινώνει ο Κώστας Σκρέκας

Τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο έδωσε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Οι καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα έχουν την ηλεκτρική ενέργεια σε προσιτή τιμή για όσο χρειαστεί» είπε αρχικά ο Κώστας Σκρέκας συμπληρώνοντας ότι «είμαστε σε δραματική αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα και της επιβολής πλαφόν».

Η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει και εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διάστημα χρειαστεί. Στηρίξαμε την κοινωνία με 8,2 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος. Το ίδιο θα κάνουμε και τον Φεβρουάριο που τα τιμολόγια είναι μειωμένα έως 634».

Με 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για το 90% των νοικοκυριών

Επιδότηση νοικοκυριών για όλες τις παροχές κυρίας και μη κύρια κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου

Για μηνιαίες  καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες η επιδότηση θα είναι 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες εφόσον όμως μειώσουν κατά 15% την ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Για το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο η επιδότηση ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Επιδότηση επιχειρήσεων

Στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Επιδότηση αγροτών

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροSuper League: Αποθέωση στο Twitter για την εξέλιξη του πρωταθλήματος
Επόμενο άρθροLive οι ανακοινώσεις Σκρέκα για τις νέες επιδοτήσεις ρεύματος το Φεβρουάριο