Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» εξακολουθεί να ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος της χώρας με την Πολιτική Προστασία να εκδίδει επικαιροποιημένες οδηγίες προς τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες.

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και αξιολογήθηκαν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα για την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς την Τρίτη μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στην βόρεια Αττική καθώς και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

Από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, διακόπτεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ.

Επίσης επαναλαμβάνεται η αυστηρή σύσταση στους πολίτες για δραστική μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπογραμμίζεται ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους για το θέμα αυτό.

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία Μπάρμπαρα: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι