Θετική εξέλιξη για ελληνική εταιρεία είχε η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, καθώς εντάσσεται στον δείκτη MSCI Greece Standard  (την αφαίρεσε από τον Small Cap) η μετοχή της Motor Oil, με ημερομηνία ισχύος της ένταξης από 1ης Μαρτίου 2023.

Πλέον βάσει της αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, στον δείκτη MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται 10 εταιρείες.

Εκτός από την τελευταία προσθήκη της Motor Oil, oι υπόλοιπες μετοχές που ήδη συμμετείχαν στον Standard Index είναι οι: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Οι εταιρείες του MSCI Greece Standard

Standard Index (οι σταθμίσεις είναι με βάση τα κλεισίματα 31/01/23)

Για τη Motor Oil, η SoGen ανέφερε ως λόγο προσθήκης την αύξηση της συμμετοχής του κλάδου ενέργειας στους δείκτες της MSCI (segment increase).

Σε ό,τι αφορά τις εισροές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής τράπεζας, ορίζονται στα 74,69 εκατ. δολάρια περίπου (3 εκατ. μετοχές περίπου), ενώ ημερομηνία εκτέλεσης είναι η 1η Μαρτίου 2023.

Παράλληλα, η είσοδος της Τράπεζας Πειραιώς και ενδεχομένως των Ελληνικών Πετρελαίων αναμένεται στις 11 Μαΐου 2023, δηλαδή στην επόμενη αξιολόγηση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Γκατσίνοβιτς παρηγόρησε τον Σαμασέκου μετά το αυτογκόλ
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Αύξηση στα κρούσματα της μετάλλαξης «Kraken» – 106 θάνατοι, 127 διασωληνωμένοι