Στις 1.40 μ.μ τα ξημερώματα της 8ης Αυγούστου 2019, στη συμβολή των οδών Σαρίμβεη και Σκιάθοθ στη Λάρισα, αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα, συγκρούστηκε με τη μηχανή ενός 35χρονου Λαρισαίου ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, πέφτοντας πάνω σε μια πινακίδα.

Για το θανατηφόρο τροχαίο κάθισε  στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας η οδηγός του αυτοκινήτου, κατηγορούμενη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στην απολογία της είπε ότι, το τροχαίο έγινε με υπαιτιότητα του 35χρονου καθώς έστριψε ξαφνικά τη μηχανή του με αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η ίδια, να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με τη μηχανή. Τα 2 οχήματα κινούνταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Σαρίμβεη με κατεύθυνση την οδό Καρδίτσης. Ο 35χρονος, όπως είπε η ίδια, προπορεύονταν στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας όταν, 15 μέτρα πριν από την οδό Σκιάθου, ελάττωσε ταχύτητα, άναψε φλας κι έστριψε αριστερά, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει, παρά την προσπάθεια της να στρίψει δεξιά για να τον αποφύγει.

Το δικαστήριο παρατήρησε ότι, η έκθεση αυτοψίας της αστυνομίας δεν ανέφερε ότι υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος του αυτοκινήτου ενώ η σύγκρουση των 2 οχημάτων, σημειώθηκε στο πίσω μέρος της μηχανής και όχι πλαγιομετωπικά.

Τη σύγκρουση στο πίσω μέρος της μηχανής επιβεβαίωσε και το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερα της περιοχής, που προβλήθηκε στη δίκη, ενώ και το φλας που επικαλέστηκε η κατηγορούμενη ότι άναψε ο 35χρονος δεν φάνηκε, όπως επισήμανε η εισαγγελέας της έδρας.

Η γυναίκα είπε επίσης, ότι, μετά τη δουλειά της, εκείνη τη μέρα, είχε πάει σε νυχτερινό κέντρο της Λάρισας και ήπιε μια μπύρα, ενώ το αλκοτέστ που της έγινε μετά το τροχαίο, έδειξε ποσότητα αλκοόλ 0.53 mg/l στο αίμα της. Η ίδια υποστήριξε ότι, το τροχαίο οφείλεται στον αιφνιδιασμό της.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της, στάθηκε ιδιαίτερα στο οπτικοακουστικό υλικό και στην κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, από τα οποία προκύπτει ότι ο άτυχος 35χρονος φορούσε κράνος, δεν είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να στρίψει αριστερά και το αυτοκίνητο της κατηγορούμενης κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, προτείνοντας την ενοχή της.

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, αφού της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: Σε αυτή την περιφέρεια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης οδήγησε τους Μπακς στη δέκατη σερί νίκη