Την υποστήριξή τους στο ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσαν με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, ο ψυχολόγος Σωτήρης Λαϊνάς και ο διευθυντής ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής.

Όπως αναφέρουν, οι ραγδαίες αλλαγές σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο και οι ακραίες δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού σε όλους τους τομείς της ζωής του είναι ένα γεγονός που δε χωρά αμφισβήτηση.

«Οι ζωές μας αλλάζουν προς το χειρότερο καθώς δεν μειώνεται απλά η πρόσβαση μας σε οικονομικούς πόρους και δυσκολευόμαστε όλο και παραπάνω, αλλά συρρικνώνονται τα δικαιώματά μας, οι προοπτικές και η ελπίδα μας» τονίζουν.

Παράλληλα, συμπληρώνουν πως «η αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, όπως δραματικά αποτυπώνεται στη διάλυση του ΕΣΥ, στη διαρκή υποβάθμιση και επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας, η απουσία αναπτυξιακής πολιτικής που να αφορά το λαό και όχι συγκεκριμένα συμφέροντα, η εργαλειοποίηση και ο εξευτελισμός των θεσμών, αποτελούν βασικές συνιστώσες της ασκούμενης σήμερα πολιτικής».

«Συνεπής πολιτική»

«Μιας πολιτικής που δεν είναι τυχαία, ούτε χωρίς βάσεις. Είναι μια συνεπής πολιτική που αποτελεί την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων ιδεών με ξεκάθαρο στόχο την αναδιανομή του συλλογικά παραγόμενου πλούτου σε βάρος της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού και προς όφελος των πολύ λίγων» προσθέτουν.

Όπως υπογραμμίζουν, «στη χώρα μας με τα πολλά δομικά προβλήματα και τις πολλαπλές αντιθέσεις η τελευταία δεκαπενταετία ήταν καταστροφική. Στην εποχή των μνημονίων δεν υπήρξε μόνο η βάρβαρη επίθεση στα εισοδήματα και το βιοτικό μας επίπεδο. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επικράτησαν, συρρίκνωσαν τη δημοκρατία, τη δυνατότητα λογοδοσίας και διαφάνειας.

»Ο εγκλωβισμός της κοινωνίας σε μια διαρκή κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», ο οποίος συνεχίστηκε και στην περίοδο της πανδημίας περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη δυνατότητα αλλά και τη διάθεση της κοινωνίας να συμμετέχει, να ελέγχει, να παρεμβαίνει.

»Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικρατούσας απορρύθμισης είναι το ληστρικό ενεργειακό κόστος που κληθήκαμε να πληρώσουμε με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία, διατηρώντας και αυξάνοντας την κερδοφορία των παρόχων ενέργειας».

«Ισχυριζόμαστε ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί κάθε εστία αντίστασης στον σημερινό ζόφο, τόσο σε επίπεδο κοινωνικό, κινηματικό, συνδικαλιστικό, όσο και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό» συμπληρώνουν.

Υπογραμμίζοντας επίσης ότι «το ΜέΡΑ25, αυτά τα 3,5 χρόνια της κοινοβουλευτικής παρουσίας του υπήρξε, ανεξάρτητα από αδυναμίες και σφάλματα, μια δύναμη που διαχωρίστηκε από τη συνθήκη της ήττας, και υπηρέτησε με συνέπεια την ανάγκη να αντιπαραταχθούν πολιτικές αντίθετες από τις σημερινές στα ζητήματα της οικονομίας, των δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, της δημοκρατίας, της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης».

«Ισχυριζόμαστε ότι η διατήρηση και ενίσχυση αυτής της φωνής στο Κοινοβούλιο είναι αναγκαία, στην κατεύθυνση αναγέννησης ενός ζωντανού διεκδικητικού ρεύματος μέσα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο να έρθει σε ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες, αυταρχικές και βαθιά αντιδημοκρατικές πολιτικές που ασκούνται σήμερα» καταλήγουν, τονίζοντας ότι «η ξεκάθαρη αριστερή στόχευση του ΜέΡΑ25, τα προτάγματά του και η μέχρι τώρα συνέπειά που επιδεικνύει μας ωθούν στο να συνταχτούμε μαζί του και να δηλώσουμε την υποστήριξή μας σε αυτήν την προσπάθεια».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000 μ. Κ20 ο Σγουρός στη Βοστώνη
Επόμενο άρθροΘεσπρωτία: Αστυνομικοί βρήκαν σε αυτοκίνητο πάνω από 126 κιλά κάνναβης