«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έδειξε καμία διάθεση για συναίνεση στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο «Action24», μετά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έκανε πάρα πολλά βήματα για να υπάρξει συναίνεση σε αυτό το θέμα. Κατέβασε μία πρόταση πολύ στοχευμένη, πολύ πιο σωστή, και από πλευράς συνταγματικής κατοχύρωσης, σε σχέση με την πρόταση της κυβέρνησης», ανέφερε.

Και προσέθεσε πως «στη συνέχεια, έκανε πίσω σε αυτό, συζήτησε την πρόταση που κατέθεσαν δύο συνταγματολόγοι, οι οποίοι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλιβιζάτος και ο κ. Κοντιάδης. Από την πλευρά της κυβέρνησης φάνηκε ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση για συναίνεση», υπογράμμισε.

Για το «παρών» στο μπλόκο Κασιδιάρη

«Το ‘παρών’ σημαίνει ότι από τη μια δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε μία πρόταση προβληματική, με πολλά κενά, η οποία μπορεί να ‘σκοντάψει’ συνταγματικά, ενώ αφήνει περιθώριο για περίεργες ερμηνείες στο μέλλον, από την άλλη σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε την ανάγκη να υπάρξει λύση στο θέμα», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι η κυβέρνηση έφτασε στο παρά πέντε των εκλογών να συζητήσει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που άφηνε επί δύο χρόνια τον Κασιδιάρη να ‘αλωνίζει’ μέσα στις φυλακές και να μπορεί να κάνει τα πάντα ώστε να συγκροτήσει το κόμμα του, να κάνει live streaming, να κάνει βίντεο», επανέλαβε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους πλειστηριασμούς

Όσον αφορά τις εξελίξεις στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που θωράκιζε την πρώτη κατοικία, που μπορούσε να σταματήσει τους servicers από το να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου».

«Με τον καινούργιο πτωχευτικό του κ. Μητσοτάκη η πρώτη κατοικία έμεινε εντελώς απροστάτευτη και σήμερα 700.000 ακίνητα κινδυνεύουν άμεσα να βγουν σε πλειστηριασμό», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που να αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές.

»Αμέσως μετά, η πρώτη νομοθετική πράξη της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και μια πραγματική ρύθμιση των χρεών για τους πολίτες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας την σχετική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα.

Για τις εκλογές και τις συνεργασίες

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε πως «η δυναμική που βλέπουμε στον κόσμο, στις συγκεντρώσεις, στις περιοδείες που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και μιλά με τους πολίτες, είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις».

«Μεταξύ των δημοσκοπήσεων και των μετεκλογικών συνεργασιών, μεσολαβεί ένα πολύ σοβαρό πράγμα, οι ίδιες οι εκλογές», επισήμανε, «η στιγμή που ο κόσμος αποφασίζει για την επόμενη μέρα, για τη ζωή του, για το ποιο πρόγραμμα θα εμπιστευθεί».

«Κι εμείς εκτιμάμε ότι θα εμπιστευθεί το δικό μας, αυτό δείχνει η επαφή μας με τον κόσμο», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε πως «μετά τις εκλογές, όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα, με βάση την εντολή που θα έχει δώσει ο λαός».​

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορυδαλλός: Σοκάρουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο – κολαστήριο
Επόμενο άρθροΦετινό ρεκόρ για τη Στεφανίδη με άλμα στα 4,62 μέτρα