Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απευθύνοντας τα συλληπητήρια του για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο κ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι για το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα χρειάζεται ψύχραιμη, ειλικρινή και τεκμηριωμένη αποτίμηση.

Επίσης, σημείωσε ότι το πρόβλημα αυτό κληροδότησε η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό και η υποκρισία. Έκανε επίσης λόγο για επιτομή του πολιτικού φαρισαϊσμού από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

«Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ψυχική υγεία των παιδιών και η μέριμνα για αντιμετώπιση του bullying.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση που στόχο έχει τις αυξήσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι προχωρά στην αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο μάλιστα θα επεκταθεί, όπως είπε, και σε άλλες ειδικότητες με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν κατατεθεί..

“Προχωράμε σε αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας, αρχικά για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στην Πυροσβεστική” τόνισε ο κ. Οικονόμου. “Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Έχουν υψηλό επίπεδο αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης” πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτήριξη της διοίκησης των «ρεντς» και μεταγραφές στον Κλοπ, που μένει στο «Άνφιλντ»
Επόμενο άρθροΑνδρέας Παπανδρέου: Στο «σφυρί» τα γυαλιά του – «Αν πήγαιναν 10.000 θα ήμουν χαρούμενος»