Επίσκεψη στο μπλόκο του Ριζομύλου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Βασίλη Μεταξά και Βάγιο Μπιμπίλη. Τα μέλη της Τ.Ε. εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών της Μαγνησίας που βρίσκονται στο μπλόκο του Ριζομύλου. Οπως είπαν, ”είναι ένας δίκαιος αγώνας για να μπορέσουν οι αγρότες να επιβιώσουν, για να μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους”.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες αναφέρθηκαν στα ζητήματα που τους απασχολούν και στην αδιαλλαξία, όπως είπαν, όλων των κυβερνήσεων. Επισήμαναν ότι οι τεράστιες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, οι περικοπές στις επιδοτήσεις κι ενισχύσεις της ΚΑΠ  από την ΕΕ και οι καταστροφές στην παραγωγή, που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, εκμηδενίζουν το εισόδημά τουςΕπίσης, οι οικογένειες των αγροτών πλήττονται από τη μεγάλη ακρίβεια στα σούπερ μάρκετς, στα καύσιμα, στους διογκωμένους λογαριασμούς για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα άλλα έξοδα της λαϊκής οικογένειας, που έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος ζωής.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους λέγοντας ότι για το ΚΚΕ είναι άμεσο ζήτημα οι κατώτερες εγγυημένες τιμές,που να καλύπτουν το κόστος και να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, ώστε να συνεχίσουν την παραγωγή τους οι αγρότες. Να στηριχτούν όλες οι καλλιέργειες (σιτηρά, βαμβάκι, μήλα, κάστανα, αμύγδαλα κ.ά.) και να υπάρχει ειδική μέριμνα απ’ το κράτος για τη κτηνοτροφική παραγωγή. Επίσης, να ικανοποιηθεί το ”δίκαιο” αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.Τέλος κάλεσαντους αγρότες να συνεχίζουν τον αγώνα τους και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ψηφίζοντάς το στις επόμενες εκλογές, γιατί ”είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια όλα τα χρόνια δίνει μάχη για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών”.

Προηγούμενο άρθροΛυκόβρυση: Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι και απείλησαν με μαχαίρι ηλικιωμένη
Επόμενο άρθροΜαρία Κορινθίου: Μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο – Θα τα πούμε όταν συνέλθω