Η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού ανέβαλε τις ανακοινώσεις, ωστόσο τα περισσότερα ονόματα για τα εθνικά ψηφοδέλτια έχουν ήδη κλειδώσει

Η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού ανέστειλε κάθε κομματική δραστηριότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από χθες και μέχρι την Τετάρτη (οπότε θα κηδευτεί στη Ρόδο) και βύθισε στο πένθος την αξιωματική αντιπολίτευση για τον βουλευτή Δωδεκανήσου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στη Βουλή στον εκλιπόντα με επωδό πως θα συνεχίσουν τον αγώνα του, ενώ λίγο αργότερα προχώρησε σε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο καθεστώς στα πέντε αρχαιολογικά μουσεία αλλά και την υποβάθμιση των σπουδών των παραστατικών τεχνών. Αυτή ήταν και η μόνη «είδηση» που έβγαλε χθες το συριζαϊκό δελτίο λόγω της απώλειας και ενώ ήταν προγραμματισμένο να γίνει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος – που τελικώς αναβλήθηκε.

Στην τελευταία θα συζητούνταν και θα επικυρωνόταν – θα ακολουθήσει προφανώς και Κεντρική Επιτροπή – το μεγάλο μέρος των υποψηφίων για τα εθνικά ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα που όπως λένε οι γνωρίζοντες θα έχουν μια καλή ισορροπία ανοίγματος, κομματικότητας, κοινωνίας των πολιτών και γυναικών. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει μετά την Τετάρτη αλλά τα περισσότερα έχουν κλειδώσει και όπως όλα δείχνουν – μαζί με αυτό του ψηφοδελτίου Επικρατείας – πρόθεση είναι να αποστείλουν ένα μήνυμα και ανανέωσης και μαχητικότητας, αλλά και «λάμψης» σε συνδυασμό με καλή επαγγελματική διαδρομή (στη γραμμή που επιλέχθηκε και η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου).

Η λίστα του Επικρατείας

Ξεκινώντας από το Επικρατείας, εδώ όλα δείχνουν πως θα δούμε τον τέως υπουργό Εθνικής Αμυνας και Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, αλλά και τον Οθωνα Ηλιόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής και κλινικό ογκολόγο στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center. Βέβαια οι πληροφορίες λένε για τις τέσσερις πρώτες θέσεις να μοιράζονται και σε δύο γυναίκες αλλά το όλο ψηφοδέλτιο επαφίεται στους χειρισμούς του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και θα προηγηθούν τα ονόματα που θα πέσουν στη μάχη του σταυρού – έντονα πάντως ακούγεται για το Επικρατείας και ο πρώην Α/ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου (εκ των συμβούλων του Τσίπρα στα εθνικά θέματα). Η Πόπη Τσαπανίδου αναμένεται να είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Το όνομα του τέως αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αρη Ανδρικόπουλου επίσης ακούγεται έντονα.

Ποιοι υποψήφιοι «κλειδώνουν»

Στο κυνήγι του σταυρού τρέχουν ήδη στελέχη που προέρχονται από τα ΜΜΕ, όπως ο Γιώργος Καραμέρος στην Ανατολική Αττική. Αλλά και του θινκ τανκ του κόμματος, όπως ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης (στην Κεφαλλονιά). Οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Μαριάννα Τουμασάτου επίσης υπάρχουν στο σενάριο των υποψηφίων, έχει μάλιστα κλειδώσει ο πρώτος, ενώ εσχάτως έχει καταγραφεί και το όνομα της τραγουδίστριας Τάνιας Τσανακλίδου. Επανειλημμένα για τα ψηφοδέλτια ή και το Επικρατείας εντοπίζεται ως εκδοχή και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής Χουάν Ραμόν Ρότσα. Η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, λένε μια σειρά στελεχών πως επίσης θα ήταν ιδανική επιλογή για τη Θεσσαλονίκη. Το όνομα του ράπερ Μιθριδάτη για τα Νότια της Αθήνας έχει επίσης καταγραφεί.

Οι καθηγητές Γιάννης Μυλόπουλος και Αρης Στυλιανού συγκεντρώνουν πολλές μετοχές για τις λίστες της Θεσσαλονίκης. Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, τέως αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. και μέλος της ΚΕ του κόμματος, επίσης θα έχει μια θέση στη μάχη. Στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας νέες αφίξεις είναι η Ρένα Δούρου και η Εφη Αχτσιόγλου. Στην Α’ Αθήνας ο Νάσος Ηλιόπουλος διεκδικεί μια θέση στη νέα Βουλή. Οι Φωτεινή Μπακαδήμα και Αγγελική Αδαμοπούλου που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το ΜέΡΑ25 θα είναι υποψήφιες. Για την τελευταία οι απόψεις μοιράζονται μεταξύ της Α’ Αθηνών και του Λασιθίου, ενώ η πρώτη οδεύει προς τη Β’ Πειραιά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκτάριος Σαντορινιός: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του
Επόμενο άρθροΗμέρα του Αγίου Βαλεντίνου – Βικτόρια Μπέκαμ για Ντέιβιντ: 26 χρόνια μετά και είσαι ακόμα ο Βαλεντίνος μου