Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, ο Δήμαρχος Πύργου καταγγέλλει τη διακοπή νερού σε πολυκατοικίες της πόλης, προειδοποιώντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο facebook:

«Από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ, κόβεται το νερό σε κάποιες πολυκατοικίες. Από την αρχή είμαι κάθετα αντίθετος σ’ αυτό – όχι στην λογική της παρανομίας, αλλά δεν γίνεται εδώ και δέκα χρόνια να μην εφαρμόζουν μέτρα πίεσης είσπραξής οφειλών και να έρχονται τώρα, στην χειρότερη συγκυρία των μνημονιακών περιορισμών και της ακρίβειας που χτυπάνε τα οικονομικά κάθε οικογένειας.

Επίσης, ο Δήμος είναι σε έκτακτη ανάγκη εδώ και τρία χρόνια, είμαστε μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα και στερούν το νερό από οικογένειες και ΑΜΕΑ. Ήδη έχω έγγραφο από το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας που διαμαρτύρονται έντονα γι’ αυτό.

Στέλνω προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, και ιδιαίτερα σε υπαλλήλους που παριστάνουν τους στρατιωτικούς επιτρόπους ότι: ο νόμος έχει ανθρώπινα όρια και πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι το παράδειγμα το δίνει και η κυβέρνηση που, και τις δόσεις έχει αυξήσει σε 72 και διαγράφει τα χρέη στους Δήμους πάνω από 5ετία. Μέσα από την κρίση όλοι χάνουν κάτι και όλοι κάνουν ρυθμίσεις.

Η δική μας ΔΕΥΑΠ έχει βάλει 30% την προκαταβολή. Ας την κάνει 5% ή 10% για να μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν.

Δεν θα το αφήσω έτσι αυτό. Θα συγκρουστώ με τον οποιονδήποτε και θα τον στείλω στον εισαγγελέα!

Πάνω από τα χρήματα υπάρχουν άνθρωποι και οφείλουμε να προστατέψουμε τη ζωή τους. Δεν γίνεται με 0 βαθμούς θερμοκρασία έξω, να στερείς ζεστό και πόσιμο νερό από ανθρώπους τρίτης ηλικίας, από μωρά και ΑΜΕΑ.

Σε αυτό προειδοποιώ τους πάντες: να προσέξουν γιατί τελούν σε παράβαση νόμου. Απειλούν τη δημόσια υγεία, απειλούν ζωές ανθρώπων, για να εισπράξουν κάποια χρήματα που ήδη θα έπρεπε να το είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και κατά παράβαση καθήκοντος δεν το έκαναν!

Εμείς, καταργήσαμε το τέλος Ερυμάνθου, επιδοτήσαμε 40 ευρώ κάθε ρολόι, δεν αυξήσαμε τις τιμές παρά την ενεργειακή κρίση, κι έχουμε διασφαλίσει επάρκεια και ποιότητα νερού. Δεν θα έρχονται λοιπόν κάποιοι ανάλγητοι γραφειοκράτες να κατεβάζουν διακόπτες. Το χέρι που το κάνει θα τιμωρηθεί»!

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΔΕΥΑΠ και με τον διευθυντή κ. Νικόλαο Καλαμπρέζο μας είπε πως η ΔΕΥΑΠ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σέβεται τους νόμους και να πράττει σύμφωνα με αυτό που επιτάσσουν.  Σε ερώτηση μας αν συνδέθηκαν και πάλι τα νοικοκυριά με το δίκτυο ύδρευσης, μας ενημέρωσε πως αυτό συνέβη λίγες ώρες αργότερα από την διακοπή του νερού.

Επισήμανε επίσης, πως η ΔΕΥΑΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει με τα κοινόχρηστα σε κάθε πολυκατοικία και μπορεί απλά να παρακολουθεί τι πληρώνεται στην υπηρεσία.

Επισήμανε πως αργά σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2023 η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ θα βγάλει ανακοίνωση – απάντηση στην τοποθέτηση του Δημάρχου Πύργου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑντιολισθητικές αλυσίδες: Αίρεται η υποχρέωση εφοδιασμού για την Αττική
Επόμενο άρθροΑντζελίνα Τζολί: Έκκληση για βοήθεια μετά το σεισμό σε Τουρκία και Συρία