Εσωτερική γκρίνια στην Κουμουνδούρου για την καθυστέρηση στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος και την επικύρωση των ψηφοδελτίων

Δύο νοητές κλεψύδρες μοιάζουν να πιέζουν όλο και περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη μάχη για τις κάλπες των εθνικών εκλογών: Τα ψηφοδέλτια και το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Το τριήμερο πένθος του κόμματος για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού – δικαίως – πήγε πίσω τις οριστικές ανακοινώσεις για το μεγάλο μέρος των υποψηφίων ανά την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά ένα είδος γκρίνιας καταγράφεται κυρίως από όσους θα δώσουν πρώτη φορά τη μάχη του σταυρού, αφού οι νυν βουλευτές που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι κάνουν εδώ και καιρό περιοδείες στις εκλογικές τους περιφέρειες και άρα εκ των πραγμάτων έχουν το προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων τους.

Το πρόγραμμα στις τελευταίες ομιλίες-ανοιχτές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα έχει αρχίσει να περιγράφεται – τον συντονισμό έχει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Και με αυτό εννοούν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα άμεσα μέτρα ή τομές άμα τη αναλήψει της εξουσίας. Είναι ένα λεπτό θέμα που εδώ εστιάζουν φίλοι και αντίπαλοι πως παίζεται το εκλογικό παιχνίδι αλλά και το «στρατηγικό κενό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις εκλογικής συμπεριφοράς, θέλουν απαντήσεις και πειστικό σχέδιο. Βεβαίως από τη ρητορική του Τσίπρα και των συντρόφων του περνούν τα διλήμματα που θέτουν όπως «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης», αλλά το κόμμα τους έχει κυβερνήσει και άρα θα δοκιμαστεί στο πεδίο του θετικού αφηγήματος και όχι απλώς στις αντιπολιτευτικές βολές.

Οι πληροφορίες λένε πως από αύριο και μετά θα οριστεί άμεσα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για επικύρωση των ψηφοδελτίων. Επίσης οι περιοδείες και οι εκδηλώσεις θα είναι από εδώ και πέρα πιο στοχευμένες στο τι θα κάνουν και όχι απλώς στο πού διαφωνούν με τη σημερινή κυβέρνηση. Τα ειδικά κοινά επίσης θα μπουν στο μικροσκόπιο (συνταξιούχοι, αγρότες, μεσαία στρώματα) της Κουμουνδούρου εκ νέου, όπως κατέδειξαν και τα σποτάκια που έχουν μέχρι στιγμής διακινηθεί αλλά και όσα θα ακολουθήσουν.

Το προανήγγειλε εξάλλου χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας (Alpha) πως για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς, για παράδειγμα, θα παρουσιαστεί άμεσα η αναλυτική πρόταση του κόμματος. Εδώ επίσης επεσήμανε πως το όλο πρόγραμμα της ΔΕΘ που ο ίδιος ανέλυσε είναι κοστολογημένο άρθρο-άρθρο αλλά και με επίγνωση των δυσκολιών, ενώ υπενθύμισε πως όταν ήταν πρωθυπουργός οι κυβερνήσεις του συγκυβέρνησαν με την τρόικα. Επανέλαβε δε τη στρατηγική του για κυβέρνηση των νικητών με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόβλεψε πως οι εκλογές δεν θα έχουν τόσο ιδεολογική χροιά, αλλά θα έχουν ως διακυβεύματα την ίδια την επιβίωση και τη Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚατερίνη: Ξεκινάνε οι εργασίες αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων
Επόμενο άρθροΓιώργος Θεοφάνους: Με πήρε τηλέφωνο ο Καρβέλας και φώναζε, εγώ ήμουν στη Συγγρού ντυμένος Μιμή Ντενίση