Στους δρόμους βγήκαν το πρωί της Τετάρτης εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, οι οποίοι αντιδρούν στην αξιολόγηση, όπως την προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας το ποσοστό των απεργών καθηγητών ήταν 22,4%, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολο Μούσιο, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί απήργησαν σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου, επί της οδού Ερμού και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς, έχουν προκηρυχθεί τρίωρες στάσεις εργασίας, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ενημερώσεις, έκτακτες γενικές συνελεύσεις και νέα ολομέλεια προέδρων για να συνεχιστεί ο απεργιακός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στον συγκεκριμένο νόμο που, όπως αναφέρουν, προσπαθεί να χειραγωγήσει και να ποδηγετήσει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οπως είπε ο πρόεδρος των δασκάλων και νηπιαγωγών στη Μαγνησία, Απόστολος Μούσιος, στο νομό υπάρχουν 50 νεοδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι έπρεπε να μονιμοποιηθούν το Σεπτέμβριο, όμως, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας αυτό δεν έγινε αν και, έχουν συμπληρώσει 2 χρόνια δόκιμης υπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο, καθώς, εάν δεν αξιολογηθούν δεν θα μονιμοποιηθούν, για να μπορέσει το υπουργείο να περάσει την ατομική αξιολόγηση στην εκπαίδευση.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή είπε ότι το υπουργείο ξαφνικά επίσπευσε τις διαδικασίες αξιολόγησης ξεκινώντας από το πιο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης, τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους οποίους έπρεπε να έχει μονιμοποιήσει, αλλά παρατείνει την διετή δόκιμη παραμονή τους στην υπηρεσία και διατείνεται ότι πρέπει να γίνει πρώτα η αξιολόγηση και μετά η μονιμοποίηση. Η κυρία Γιαννουλή είπε ακόμη ότι οι εκπαιδευτικοί θα προσφύγουν και στη Δικαιοσύνη για ν’ ακυρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

 

Προηγούμενο άρθρο«Χαρούμενος που ανανέωσα με τον ΠΑΟΚ, ευχαριστώ τον Ιβάν Σαββίδη»
Επόμενο άρθροΡούλα Πισπιρίγκου: «Ηθελε να με εκδικηθεί» απάντησε ο Μάνος Δασκαλάκης – Τα SMS που είχαν ανταλλάξει