Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, 19:09

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (EΡΤ3) στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στον οποίο διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι δύο αιώνιοι του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο μεταξύ τους μπρα-ντε-φερ διεκδικούν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης (Κυριακή, 19:15, ΕΡΤ3), στον οποίο νωρίτερα έκλεισε θέση το Περιστέρι, επικρατώντας με 77-65 της ΑΕΚ, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final 8.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά, κάνοντας υγιεινό περίπατο (82-51) απέναντι στον Άρη και θέλει να βρεθεί για 20η φορά στον τελικό του θεσμού, όπου θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, όταν στέφθηκε για δέκατη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας. Εκτός 12αδας έμεινε ο Πίτερς. 

Στον αντίποδα το «τριφύλλι», αν και έκανε τα… εύκολα δύσκολα απέναντι στον Προμηθέα κατάφερε, επικρατώντας με 87-80 των Αχαιών, να πάρει κι αυτό το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην 27η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου, ώστε να διεκδικήσει το 21ο τρόπαιό του στον θεσμό.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για 28η φορά στην ιστορία τους στον θεσμό του Κυπέλλου. Συνολικά έχουν συναντηθεί σε δέκα τελικούς και σε πέντε ημιτελικούς.

Οι Πειραιώτες είναι αναμφίβολα το φαβορί, με το 10-0 σερί απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο τους να τους δίνει… άλλο αέρα, ενώ από την άλλη το «τριφύλλι» θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις να κάνει την έκπληξη και να φτάσει κοντά στην κούπα (ΕΡΤ3).

Τον αγώνα διευθύνουν οι Κορομηλάς, Πουρσανίδης και Θεονάς.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 22-19 των «πράσινων».

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης στο ξεκίνημα του ματς, ωστόσο ευτύχησαν να έχουν έναν… καυτό Βεζένκοφ, ο οποίος βρήκε ρυθμό και πέτυχε τους 14 από τους 22 πόντους της ομάδας του στην πρώτη περίοδο.

Οι «πράσινοι» στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 3/5 τρίποντα με τα δίποντα πάντως να είναι αχίλλειος πτέρνα τους (4/11). 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Ράντονιτς έφερε τον αγώνα στα μέτρα της. Οδήγησε το ματς σε αργό τέμπο και δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να τρέξουν και να βρουν καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν ήταν συγκεντρωμένοι και, με το τριφύλλι να έχει «θωρακίσει» τη ρακέτα του, πήραν πολλές προσπάθειες έξω από τα 6,75μ, χωρίς ωστόσο να είναι εύστοχοι.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο μισό του β’ δεκαλέπτου κατάφερε και πήγε στα αποδυτήρια στο +5 (40-35) έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Λι, ο οποίος έχει 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα!

 

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαίρη Παναγάκου: Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια που της είπε ο γιος της, πριν αυτοκτονήσει
Επόμενο άρθροΠροαγωγή για τον διοικητή του Α.Τ. Βόλου