Στα ζητήματα γεωπολιτικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ηγεσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι «δεν νοούνται ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και εκείνη που το καταπατά».

Την επίσκεψη του Αμερικανικού υπουργού Εξωτερικών σε Ελλάδα και Τουρκία και, κυρίως, τις δηλώσεις στήριξης του Άντονι Μπλίνκεν για την πώληση και τον εκσυγχρονισμό των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε Ελλάδα και Τουρκία, «έλαβε χώρα σε μια τραγική στιγμή για τον τουρκικό λαό».

Και προσέθεσε πως η αλληλεγγύη, «που έμπρακτα επιδεικνύει όλη η διεθνής κοινότητα, πρωτεύει αυτές τις ώρες».

«Όχι ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας»

«Όσον αφορά όμως στα ζητήματα γεωπολιτικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι δεν νοούνται ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και εκείνη που το καταπατά», υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και κατέληξε ότι γι’ αυτό το λόγο, «πάγια θέση μας είναι πως δεν πρέπει να υπογράφονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα με χώρες, που λειτουργούν αναθεωρητικά και αποσταθεροποιητικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροRelease Athens 2023 με Wu-Tang Clan στην Πλατεία Νερού
Επόμενο άρθροΚώστας Καραμανλής: Η πορεία του προς την πρωθυπουργία, ο γάμος με την Νατάσα και το «αντίο» στην πολιτική