Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών με τριετή αναστολή, σε δεύτερο βαθμό, ένας 30χρονος Βολιώτης, από το Μονομελές Εφετείο Λάρισας, καθώς κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διάδοσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα χωρίς συναίνεση, της πρώην συντρόφου του, που είναι μητέρα ενός παιδιού.

Πρωτόδικα, ο 30χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το 2019, σε φυλάκιση 54 μηνών, για εξύβριση , απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση και διάδοση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς συναίνεση.

Ο κατηγορούμενος, όπως απεφάνθη το δικαστήριο, ήθελε να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του, επειδή που ζήτησε να χωρίσουν, πήρε φωτογραφίες από το προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και από το κινητό της τηλέφωνο, δημιούργησε τρεις ψεύτικους λογαριασμούς με το όνομά της στο facebook, κι εμφάνιζε την 35χρονη γυναίκα ως επαγγελματία που παρείχε ερωτικές υπηρεσίες, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει!!!!!!!

Ο 30χρονος έστελνε μηνύματα σε φίλους και γνωστούς της προσποιούμενος πως είναι η ίδια, ενώ το περιεχόμενο των μηνυμάτων ήταν πρόσκληση για ερωτικές συνευρέσεις.
Η γυναίκα, δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της, ότι ο πρώην σύντροφός της θα την εκδικηθεί ενώ έγραψε συνθήματα σε βάρος της, στους τοίχους του σπιτιού της. Η ίδια σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως φερόταν να αναζητά ερωτικούς συντρόφους επί πληρωμή.

Στη δίκη η παθούσα περιέγραψε το σοκ που υπέστη όταν ενημερώθηκε από γνωστούς τι συνέβαινε σε βάρος της, ενώ δεν μπορούσε να δει τα ψεύτικα προφίλ, γιατί ο πρώην σύντροφός της την είχε ”μπλοκάρει”.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δίκη αλλά, εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ο οποίος υποστήριξε πως ο πελάτης του δεν κατασκεύασε τα ψεύτικα προφίλ, κάτι που δεν δέχθηκε το δικαστήριο.

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Η κεντρική τράπεζα απαγορεύει την «εξαγωγή» δολαρίων
Επόμενο άρθροΠάτρα: Νεαρός έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου