Σε απόγνωση είναι 40 οικογένειες της Πάτρας, μετά την καταγραφή ενός κρούσματος βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε παιδί νηπιαγωγείου, όταν κλήθηκαν από τον ΕΟΔΥ για να λάβουν οδηγίες από τους παιδιάτρους, με τη μόνη οδηγία τελικά να είναι η προληπτική λήψη αντιβιοτικού, το οποίο είναι σε… έλλειψη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, «οι λίγες οικογένειες που κατάφεραν να βρουν το φάρμακο ψάχνοντας από νομό σε νομό και από πόλη σε πόλη, έφτασαν ακόμα και να μοιραστούν το σιρόπι, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε αυτό».

Θα λυθεί το πρόβλημα σήμερα, λέει η Περιφέρεια

Ο κ. Καραθανασόπουλος τονίζει πως «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίσει άμεσα να επισπευσθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, προκειμένου το εμβόλιο αυτό να ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Υποχρεωτικού Εμβολιασμού και να διατίθεται απολύτως δωρεάν σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια του εμβολίου».

Ζητάει, επίσης, από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει δωρεάν τον εμβολιασμό από τις κρατικές μονάδες υγείας.

Πάντως, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σήμερα, Πέμπτη, θα λυθεί το πρόβλημα, αφού έχουν εξασφαλισθεί όλες οι απαιτούμενες δόσεις για τα παιδάκια.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚύπρος: Θερμή συνάντηση Τσίπρα – Χριστοδουλίδη
Επόμενο άρθροΑνακοίνωσε sold out για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό