Πόνο στη μέση του επικαλέστηκε αμέσως μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας Δημήτρης Νικολάου, εμφανιζόμενος στα Εξωτερικά Ιατρεία της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, όπως δήλωσε ο Δ/ντης της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας. Ο κ.Χαυτούρας είπε ότι, πράγματι τον αναζήτησε προσωπικά ο επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο αλλά, γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας του κι επειδή ”κούτσαινε” τον παρέπεμψε για έλεγχο σε άλλον γιατρό, ο οποίος υπέγραψε την αναρρωτική άδεια του πολυσυζητημένου προσώπου.

Συγκεκριμένες παντήσεις θα δοθούν με την ολοκλήρωση της σχετικής εισαγγελικής έρευνας, καθώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια είχε “άνωθεν εντολή” προκειμένου να εξυπηρετήσει “καλή τη πίστη” τον ανώτερό του. Με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια, προκειμένου ν’ αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων από το σταθμό της Λάρισας μέχρι το σταθμό του Αιγινίου Πιερίας.

Προηγούμενο άρθροΕκκληση Αχιλλέα Μπέου για σιωπητήριο των πολιτικών απέναντι στους νεκρούς των Τεμπών
Επόμενο άρθροΟ θρύλος του Μπόλιγουντ Αμιτάμπ Μπατσάν τραυματίστηκε στα γυρίσματα ταινίας